UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

0
FZ
22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

Görüşler

0
msf
"Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım-Açık Kaynak Kod" panelinin eklenmiş olması sevindirici. Katılımcılara bakılırsa çok kaliteli bir panel olacak.

Adres: http://www.uyms.org.tr/paneller.html [www.uyms.org.tr]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

oeylem

10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

yenimo

7 Ekim Pazar günü Genç Girişimciler Kulübü'nde; Hakia'da çalışan, sektörün önde yayın organlarından Read/WriteWeb'in yazarı ve analisti, 60 binden fazla üyesi olan Grou.ps'un kurucusu, Buram Buram Silikon bloğu yazarı Emre Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Not: Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla beraber etkinlik katılım formu'nun doldurulması gerekiyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.