İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

0
adervis
Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.
Diğer seminerlerin listesine İNETD webinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliklerde Linux Kullanıcıları Derneği stand açmakta ve GNU/Linux CDleri dağıtmakta

Bina güvenlik kuralları gereği mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Seminerlerin Konuları:
Linux ile Ağ Yönetimi; Bu yazıda Linux işletim sistemi ile donatılmış bilgisayarlar kullanarak büyük ölçekli TCP/IP ağlarının yönetimi konusundaki beş yıllık deneyimin aktarımı hedeflenmiştir. Bilkent Üniversitesi ağında uzun süredir yönlendirici olarak sadece Linux tabanlı kişisel bilgisayarlar kullanmaktadır. Yaklaşık 8.000 bilgisayardan oluşan üniversite ağında her türlü yönlendirme, filtreleme, bant genişliği yönetimi; istemeyen trafik, virüs ve solucanlarla mücadele, gözlem, raporlama Linux işletim sistemi altında açık kaynak yazılımlarla yapılmaktadır. Bu sayede ağ altyapısı için gereken yatırım; benzeri yapılanmaların yaklaşık onda birine yapılabilmiştir.

Linux Bant Genişliği Yönetimi; Seminerde ağ trafiğinin yönetilmesinde kilit öneme sahip QoS, bant genişliği yönetimi ve trafik şekillendirme kavramları anlatılacak, Linux'un sahip olduğu gelişmiş özellikler ve araçlarla yönetimin nasıl yapılabileceği gösterilecektir. Linux HTB kuyruklama düzeni ile hiyerarşi sınıfları yaratılarak farklı kategorideki trafiklerin önceliklendirilmesi, bant genişliğinin garanti edilmesinin detayları ve kullanımı örneklerle anlatılmaktadır. Kaliteli servis sunulması için *en iyi uygulama* ilkeleri ve ileri düzey uygulamalardan örnekler de verilecektir.

Tüm seminerler için;
Saat : Seminer saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

Görüşler

0
knfyzd
bu seminerler iyi hoş ama istanbul dışındaki insanlara da ulaşmak adına seminerler videoya alınabilir(ya da podcast) ve belli bi yerden(ftp) yayınlanabilir diye düşünüyorum, ilgililere duyurulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -