Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü beraber Özgür Yazılım ve Linux Günleri'ni düzenliyoruz.
1-2 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinlik, her yıl olduğu gibi Türkiye’de Linux ve özgür yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri olmayı hedefliyor.

Sizden sosyal ağlarda arkadaşlarınızı etkinliğe davet ederek, etkinlik reklamlarını web sitenize yerleştirerek, bu duyuruyu uygun gördüğünüz web siteleri ve iletişim ortamlarında paylaşarak etkinliği duyurmanızı istiyoruz.

Web Sitesi -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr
Web reklamları (banner) -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr/2011/gorseller

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011 Sosyal Ağ Sayfaları:
* Tuxweet
* Identi.ca
* Facebook
* Twitter
* Friendfeed

Etkin Katılım Çağrısı -> http://www.ozgurwebgunleri.org.tr/2011/program/

Görüşler

0
Betelgeuse
Bu yılki etkinlik son olabilir.
http://bilgics.wordpress.com/ adresinde yazanlar gerçekleşirse özgür yazılımla uğraşanlar çok önemli bir kalelerini kaybedecek demektir.
0
hcg
O zaman etkinlikte ne kadar kalabalik olursak, bolumu kapatmayi dusunenlere karsi o kadar etkili oluruz.
0
Betelgeuse
Haklısınız, bu etkinliği yalnızca Linux etkinliği olarak gitmeyelim, aynı zamanda Özgür yazılıma bu kadar katkısı olan bu bölümün kapatılmasına karşı çıkıp bölüm öğrencilerinin ve hocalarının yanında olduğumuzu belirtmek için orada olalım.

Geçen yıl o üniversitede Bilgisayar Bilimleri bölümü dururken bir de Bilgisayar Mühendisliği bölümü açılacağı haberleri geldiğinde birşeyler döndüğünü sezmiştim ama bu kadarı aklıma gelmemişti. Sanırım "Bilgisayar Bilimleri" konusunda öğrenci yetiştirmekten çok piyasanın ihtiyacı, .Net ile kod yazacak işgücü yetiştirmek daha kolaylarına geldi.
0
ez_guard
Pardusun olmaması kötü olmuş
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD - Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Programı açıklandı

coskung

19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek olan 4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı açıklandı.
Senlik ana sayfasına buradan.
Programa buradan erişebilirsiniz.

Ankara'da CETURK Java Teknoloji Günü

ksevindik

13 Haziran'da ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonunda, İnnova Bilişim Çözümleri'nin ve i-Con'un desteği ile "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte Java Teknolojilerinde Uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek. Etkinlik konuları ve konuşmacılar şöyle:
  • Hasan Türksoy - GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
  • Mustafa Demir & Mustafa Daşgın - Spring Web Servis Frameworkü
  • Kenan Sevindik - Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
  • Ümit Vardar - EJB 3.1
  • Mehmet Gursul - OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Katılım için gerekli bilgiye etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:

Inet-tr 2001´de Linux Seminerleri

anonim

1-2-3 Kasım`da İstanbul Harbiye Askeri Müze'de yapılacak olan 7. Türkiye'de Internet Konferansı'nda Sergi Salonu'nda 3 gün boyunca linux seminerleri yapılıyor. Ayrıca salonun girişinde bulunan linux standında, linux`a ilgi duyan katılımcılar kafalarındaki birçok soruya yanıt bulabilecekler.
http://www.linux.org.tr/seminer/

Bilgisayar Bilimleri Seminerleri - Internet Güvenliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin dokuzuncusunda konu "Internet Güvenliği".

Bu seminerin konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümünden Doç. Dr. Kemal Cılız.

Tarih: 13 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası