Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

0
FZ
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.
gnu

Görüşler

0
mysterious
Bizde ne zaman böyle ciddi adımlar olur merak ederim doğrusu..

Elimizden ne gelir onu dahi bilmiyoruzki yada daha verimli birşeylerin yapılması konusunda neler olur.

:(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Radio İle Kendi Radyo Alıcınızı Programlayın

FZ

Vanu, Inc. şirketi PDA donanımı üzerinde GNU Radio tabanlı programlanabilir radyo alıcı sistemini tanıttı. Gömülü (embedded) Linux çalıştıran bir Hewlett-Packard iPAQ PDA ile entegre edilmiş 100-475 MHz´lik radyo sistemi görenleri şaşırttı. Radyo için gerekli olan sayısal sinyal işleme fonksiyonalitesi GNU Radio yazılımı tarafından sağlanıyor.

Qt LGPL Oluyor

anonim

Nokia Qt'u satın aldığından beri Qt lisansının LGPL olabileceği telaffuz ediliyordu. Qt'un resmi sitesindeki açıklamaya göre bu beklenenden de çabuk gerçekleşiyor. Mart ayında çıkacak olan Qt 4.5 ile masaüstü ve gömülü platformlar için lisans seçenekleri arasına LGPL de eklenecek.

Linux masaüstünde önemli bir ağırlığı olan Qt'un Symbian portunun da hazırlanmakta olduğunu hatırlatalım. Ülkemizde hazırlanan Pardus Linux dağıtımı da Qt temelli olması nedeniyle bu gelişmeden, Linux ekosistemi oluşturma gücü açısından olumlu bir şekilde etkilenecektir.

JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

fevzinet

Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register

Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

tahaozket

Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.

Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

FZ

FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.