Her yüzeyden ses almak

0
tongucyumruk
Gittiğimiz heryede hoparlör olmayabilir. Bu yüzden genelde birileriyle aynı anda şarkı dinleyeceğimizde kulaklıkları paylaşma yöntemini uygularız. Peki bu işin diğer alternatifi nedir? Gittiğimiz heryere yanımızda bir hoparlör taşıyarak antiergonomik şekillerde dinleme durumundan kurtulabiliriz ama buda bayağı bir hamallık gerektirir sanırım.

Olympia adlı teknoloji firması bu derdimizi duymuş olacakki Soundbug adlı mouse boyutunda bir ürün geliştirmiş ve CeBIT'te bunun ilk demosunu yapmış. Ürünü herhangi bir düz yüzeye yerleştiriyorsunuz ve yerleştirdiğiniz düz yüzey bir anda hoparlör gibi ses çıkartmaya başlıyor. Aleti inceleyen ZDNet'teki amcalar ses kalitesini oldukça etkileyici bulmuşlar.

Konuyla ilgili ZDNet'te çıkan haber

Görüşler

0
anonim
Ellerinden öpmek lazım ne diim.
0
FZ
Kazara monitörün, arabanın ya da evin duvarının yüzeyine yerleştirirsek ne oluyor acaba? ;-)
0
tongucyumruk
Araba veya ev duvarının pek sorun olacağını sanmam (arabanın kaportası esnek, ev duvarıda sağlamdır nede olsa)... Ama monitör hoş olmaz tabii...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Pentium 4 HyperThreading Performans Problemi

anonim

Pentium4 işlemcilerde hyperthreading özelliği ilk lanse edildiğinde performans artışları olacağı söylenmişti, fakat geçen günlerde ZDNet Hyperthreading hurts server performance konulu bir makale yayınladı. Bu makaleye göre, BIOS seviyesinde hyperthreading'i kapatan geliştiriciler ciddi bir şekilde performans artışından bahsediyorlar.

Bunu takiben Rick Ross bir yazısında hyperthreading'in bu performans kaybının sunucularda çalışan JAVA programlarına ne derecede etti yaptığını sorguluyor.

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.