Google Search Appliance

0
FZ
Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Görüşler

0
conan
hehe bu aletten iki tane bizim sisteme almisiz :) Dun gordum. Bir ara becerebilirsem fotolarini cekip bi yerlere koyarim. Cok sirinler sari sari :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Alcatel ADSL modem üretme işini devrediyor

larweda

Türkiye ADSL modem pazarının tek sahibi Alcatel, ADSL Modem üretim işini 388 milyon dolar karşılığında Fransız Thomson Multimedia şirketine devrediyor. Tamamen telekomünikasyon pazarına yönelmeyi hedefleyen Alcatel ile son kullanıcı geniş bant pazarında yerini sağlamlaştırmak isteye Thomson arasında alan memnun veren memnun şeklinde bir anlaşma olmuş bu. Şimdi merak edilen, Alcatel'in yeni yeni vermeye başladığı Linux desteğine Thomson'un devam edip etmeyeceği. Alcatel, mart 2001`de USB ADSL modemleri için Linux sürücüleri çıkarmış ve diğer modemler için de desteğini sürdüreceğine dair ipuçları vermişti. Alcatel'in basın bülteni.

Ekleme: 3COM da zarar ettiği DSL modem üretimini durdurma kararı aldı. Bu konuda Zdnet ve CNET haberleri.