Haydi Yarışa!

0
meddah
IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Redhat 9.0 Geldi

GaripFakir

Redhat 9.0 hakkında detayli bir inceleme: http://www.gurulabs.com/RedHatLinux9-review.html

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.

ipcop 1.3.0 çıktı

raistlinthewiz

Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org