Linux How To: Videolu Belgeler

0
talat
GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bende buna benzer bir fikir düşünmüştüm her video kursu için 1USD$ ücret talep edecektim ama :P neyse galiba rakip olacağız.0 (Rekabet iyidir)
0
yilmaz
şahsi kanaatim çekirdek kurulumundan sonra masaüstü yöneticilerinin kurulumu ve konfigüre edilmesi. ses kartı tv kartı gibi bazı problemli donanımların sisteme tanıtılması daha faydalı bir video içeriği olacaktır.
0
sametc
bence ufuk geliştirici , vayyyyy süper dedirten videolarıda unutmamak lazım tabii..
0
purple_overdose
Kesinlikle super bir olay. buna benzer bir video dizisi PHP ve MYSQL icin izlemistim ve oturup kitap okuyup da calismaktan cok daha yararli olmustu benim icin. hele birde anlatanlar espiriler filan yapiyolar cekim esnasinda o yuzden hic sikilmadan eylenerek ogrenmistim.nezaman birkonuyu unutsam bu konular hakkinda o vieolara bakiyorum. bazi sikici kitaplardan ve ezberci anlatimdan cok cok daha iyi : )
0
talat
bende ses kayıdınıda yapmak isterdim ama dosya boyutlarının cok buyumesinden dolayı yapmıyorum. Birde suan kayıt icin kullandıgım program bunu desteklemiyor .. Ama video dersler icin fikirlerinizi bekliyorum ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7