Geri Sayım Başladı, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek büyük buluşmaya sayılı günler kaldı. Etkinlik programı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Miguel de Icaza'nın Mono ve Gnome projelerinden bahsedeceği etkinlikte, FSF Avrupa Başkanı Georg Greve "Özgür Yazılım ve GNU projesinin Ticari, Pratik ve Sosyolojik yönleri" ni anlatırken, Louis Suarez-Potts "Özgür Yazılım, Özgür Topluluklar? Başarıyla İşleyen Topluluklar Geliştirmek" konulu bir sunum yapacak.

Tabi sadece yabancı konuklar yok etkinlikte. Son günlerde adından sıkça bahsedilen Uludağ ekibi de etkinlikte olacak.

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

VIII. Türkiye´de Internet Konferansı´nda Linux Seminerleri

dfisek

Türkiye'de Internet Konferansları'nın sekizincisi 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da linux seminerleri konferansın önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Konferans boyunca sistem yöneticilerinden masaüstü kullanıcılarına, yeni başlayan kullanıcılardan uzmanlara birçok linux kullanıcısına hitap eden linux seminerleri verilecek. -Ayrıntılı Bilgi-