Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

0
FZ
Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

Akademik dünya ve endüstriden bunalıp sanatın doruklarında gezinmek isteyenler için de uygun videolarımız yok değil. Konser piyanistliği ve bestecilik etkinliklerinin yanı sıra teknoloji ve müzik alanlarında kapsamlı çalışmalara imza atan, TRT 2'de yayınlanan "Müzik ve Teknoloji" televizyon dizisi ve Hamamatsu Yamaha fabrikalarında verdiği "Teknolojinin Sanatçıya Getirdikleri" başlıklı bir konferans vermiş olan ve vakti zamanında AT&T'nin sponsorluğunda yayınlanan, Tim Thompson'un yarattığı, açık kaynaklı Keykit MIDI yazılım sistemine katkılarda bulunan Mehmet Okonşar'dan klasik müziğin ve GNU/Linux'un inceliklerini dinlemek istiyorsanız aşağıdaki video tam size göre:



Not: Okonşar'ın "Kaleidoscopes" No.2 prömiyerini bu akşam Cemal Reşit Rey'de dinleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

8 Aralık LKD İstanbul Etkinliği

penguencg

İstanbul ve çevre illerdeki arkadaşlar da çok istiyor, dedik ki penguenler bu sefer de İstanbul'da buluşsun. 8 Aralık Cumartesi günü derbiden 4 saat önce, yani saat 15:00'da Elma Kafe - Beer City'de[1] buluşuyoruz. Buluşmadan sonra kalmak isteyen penguenlerle dev ekranda derbiyi izlemeyi düşünüyoruz. Tabii muhabbet, eğlence de cabası.

Web Günlük Analizi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 06 Ekim 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, Web günlüklerinin ne anlama geldikleri, nasil işlendikleri, en yaygın kullanılan analiz yazılımları, saldırı ve bot yazılımlarına karşı alinmasi gereken tedbirler incelenecektir.

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

İstanbul Sendikalı Bilgi Üniversitesi Açık Hava Dersleri II

anonim

İSTANBUL SENDİKALI BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
YAZ OKULU PROGRAMI
AÇIK HAVA DERSLERİ-II


Dersin Adı: “Niçin Sendika?”
Dersin Kodu: Sendika 102
Dersin Tanımı: “Niçin Sendika?” sorusuna verilecek tüm cevaplar, deneyimler, kanıtlar yer alacak bu derste. Gelin anlatın, sizin de bir bildiğiniz vardır elbet!

Katılımcılar: Ömer Laçiner (Yazar), Arzu Çerkezoğlu (DİSK/DEVSAĞLIK-İŞ) Murat Özveri (SELÜLOZ İŞ), Chris Stephenson (Bilgi Üniversitesi), Bülent Bilmez (Bilgi Üniversitesi)

Yer: Santral-Çimen Kampusü
Tarih: 1 Haziran 2010 Salı
Saat: 17:00-19:00

Not: Bu dersler “açık ders” formatında yapılacaktır. Herkesin katılımına açıktır, ücretsizdir, kayıt gerekmemektedir, sınav yoktur!