İstanbul Sendikalı Bilgi Üniversitesi Açık Hava Dersleri II

0
anonim
İSTANBUL SENDİKALI BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
YAZ OKULU PROGRAMI
AÇIK HAVA DERSLERİ-II


Dersin Adı: “Niçin Sendika?”
Dersin Kodu: Sendika 102
Dersin Tanımı: “Niçin Sendika?” sorusuna verilecek tüm cevaplar, deneyimler, kanıtlar yer alacak bu derste. Gelin anlatın, sizin de bir bildiğiniz vardır elbet!

Katılımcılar: Ömer Laçiner (Yazar), Arzu Çerkezoğlu (DİSK/DEVSAĞLIK-İŞ) Murat Özveri (SELÜLOZ İŞ), Chris Stephenson (Bilgi Üniversitesi), Bülent Bilmez (Bilgi Üniversitesi)

Yer: Santral-Çimen Kampusü
Tarih: 1 Haziran 2010 Salı
Saat: 17:00-19:00

Not: Bu dersler “açık ders” formatında yapılacaktır. Herkesin katılımına açıktır, ücretsizdir, kayıt gerekmemektedir, sınav yoktur!
Akademide Sendika Kurduk. Şimdi de Sendikada Akademi Kuruyoruz

“Nasıl Bir Bilgi?” diye sordu geçen hafta Murat Belge, Nazan Aksoy, Murat Paker ve Erol Katırcıoğlu.

Nedir üniversite, nasıl olmalıdır sorusuna verilen ortak bir cevap vardı aslında: “Kişinin kendini gerçekleştirmesinin aracıdır üniversite.” Peki ama nasıl? Bilginin piyasa değeri yanında bu sözün hükmü var mıdır? Piyasa karşısında bizim gücümüz nedir?

Bütün cevaplar birleşip tek bir soruya döküldü: “Sahi, niçin sendika?” Herkes, farklı cevap verecektir bu soruya. Ama cevaplar değil, sorular birleştirir çoğu kez bizi. Bakmayın söylenenlere siz, aslında başlangıçta söz değil, soru vardı ve her soru hep “daha iyi”yi isteyenlerin, görünenle/verilenle yetinmeyip hakikatı arayanlarındı: “Niçin Sendika?”

Ömer Laçiner, Arzu Çerkezoğlu, Murat Özveri, Chris Stephenson ve Bülent Bilmez soracaklar soruyu. Katılın cevaplayalım. Çünkü, herkesin bir “çünkü”sü vardır.

İlgili Yazılar

Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Balıkesir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Mart ayında iki gün boyunca linux seminerleri düzenleyecek. Masaüstünde linux kullanımından oyunlara, veritabanı uygulamalarından sunuculara birçok konunun ele alınacağı seminerler 18-19 Mart tarihlerinde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

II. Bilgisayar Mühendisleri Buluşması

mkis

EMO İzmir Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu, Bilgisayar Mühendislerine yönelik olarak, mesleki sorunların tartışılması ve meslek alanının düzenlenmesi, hakların korunması gibi konular üzerine çalışan BM-MDK’nın tanıtımını hedef alan bir forum düzenliyor: II. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BULUŞMASI

Entrepreneurs Roundtable İstanbul #3

butch

Entrepreneurs Roundtable Istanbul toplantılarının 3.sü 8 Ocak'ta Bilgi Üniversitesinin evsahipliğinde Dolapdere kampüsünde yapılacak. Bu toplantılar bilişim girişimcileri ile yatırımcıları biraraya getirmeyi amaçlıyor.

Etkinlik sitesi ve kayıt: http://eristanbul3.eventbrite.com/

İstanbul`da düzenli linux seminerleri başlıyor!

dfisek

Ankara`da 2 yılı aşkın bir süredir 15 günde bir yapılan linux seminerleri İnternet Teknolojileri Derneği`nin ev sahipliğinde artık İstanbul`da da yapılacak. Seminerler 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te Bilgi Güvenliği Temel Kavramları ile açılıyor. İnternet Teknolojileri Derneği`nin Mecidiyeköy'deki merkezinde yapılacak seminerde, bilgi güvenliği kavramını, amacını ve süreçteki aşamaları anlatılacak. Güvenlik Politikaları, Uygulamaları ve Denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken Güvenlik Duvarı, Saldırı Tespit Sistemi, Sanal Özel Ağ Sistemi ve Anti-Virüs sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarilerinden bahsedilecek. - Ayrıntılı bilgi -