IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

0
FZ
Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

İlgili Yazılar

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.

İstanbul ve Kayseri´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği 24 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Marmara Üniversitesi'nde, 30 Mayıs Cuma günü de Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Linux seminerleri düzenliyor.

Seminerler her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

FZ

İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde konuşmacı Serdar Köylü, linux üzerinde iptables yazılımı ile güvenlik duvarı yapımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacak. Seminer her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık. Ayrıntılı bilgi