G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

0
exalted
GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.
Lütfen siz de www.gnu.org'a bir göz atın, beğendiğiniz ya da çevirebileceğinize inandığınız bir sayfa bile varsa benimle temasa geçin

Çeviri hakkında düşüncelerinizi, ya da düzeltmelerinizi bekliyorum: wnstox at yahoo.com

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
gnu

Görüşler

0
Challenger
> dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır.

Lütfen bu yanlış anlaşılmasın. Daha önceki haberde de bu sorun ifade edilmek istenmişti: Yukarıda "Türkçe" kelimesindeki "t" harfi büyük harfle yazılmalı. Daha önceki haberde de aynı problem vardı.
0
exalted
Dikkatiniz için çok teşekkür ediyorum, bu tür hataların düzeltilmesi "en azından" şahsım adına çok önemli. Türkçemin hemen her dilbilgisi kuralında bir diğerinde olduğu kadar iyi değilim, böyle bir iddiam da yok zaten. Çevirilerimde ya da yazdığım metinlerde de "türkçe" yerine "Türkçe" yazmaya özen göstereceğim.

İlginiz için teşekkürler.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

muhasebeci 0.4a Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:

Tek Gerçek Özgür GNU/Linux Dağıtımı Hangisidir?

coskung

'the only free GNU/Linux distro I know of' diyor Richard Stallman Arjantin temelli Ututo-e için.

Stallman'in bir Arjantin ziyareti sırasında gördüğü, Distrowatch sitesinde Free Software Foundation (FSF)tarafından onaylanan tek gerçek özgür GNU/Linux dağıtımı olarak tanımlanan dağıtım Ututo-e adlı dağıtımmış.
Özgür yazılımın tanımına tam olarak uyduğu belirtilen dağıtıma FSF'nin ftp sitesinden de erişilebiliyor.
Bir dezavantaj olarak ingilizce desteğinin yeterli olmadığı belirtilmiş.

Haberin tamamı burada.

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.