Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

0
sundance
En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...
gnu

Görüşler

0
conan
Apache`yi oldukca guvenli bir ortamda calistirmak uzerine bir belge hazirliyorum. Madem konusu gecti ben de haberini vereyim dedim. ;)

Basit olarak ele aldigim konu ``apache`niz ele gecirilse bile sisteminizde bir sey yapilamamasi' olacak. Ama suslemem lazim daha ;) Evek bildiniz chroot environment`da calistirma konusunda. Ama sadece apache degil, php, mysql ve bir iki ek servisi daha ele alacagim (belki mod_ssl). Bakalim ne zaman bitecek de burada yayinlayacagim :)
0
anonim
Valla bildiðim kadarýyla, chroot oluþturmak üzere süper bir perl script var, geçenlerde UnixReview'da mý bir yerlerde görmüþtüm makalesini, hangover geçer geçmez bulup yollýycam. Fazlamesai'yi super ortam yapan herkese selam olsun
0
FZ
Mart 2002 Netcraft araştırmasına göre şu anda Apache %53.76'lık pazar payı ile açık ara önde. Apache'yi hemen ardından %34.02'lik pazar payı ile Microsoft IIS takip ediyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Richard Stallman´ın Başına Gelenler

anonim

Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

R.Stallman ve İst!

cazz

FZ'nin 'Free as in Freedom' ile ilgili yazıyı okuduktan sonra aklıma gelmişti ama ancak vakit bulabildim yazabilmek için :

Bundan 3-4 sene evvel R.Stallman'nın GNU ve free software üzerine Ist'da Hyaat Regency'de verdiği konferansa GSU/LinuX olarak katılmıştık.Ve oradaki yaşanan hayranlığı ve dumurları paylaşmak isterdim ki!...

muhasebeci'den duyuru

muhasebeci

muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis

Özgür Yazılım için dev bir adım daha: Sun Java GPL oluyor

anonim

Sun Java'yı bu yılın sonunda açacağını aylar öncesinden duyurmuştu. Geçen hafta bazı sitelerde çıkan yazılarda seçilen lisansın GPL olacağı ve çok yakında ilgili duyurunun geleceğini söylüyorlardı.