Richard Stallman´ın Başına Gelenler

0
anonim
Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.
Buna ek olarak ambulansa binerken yanında gelecek ve kolunu kullanamadığı için Emacs kullanabilen bir gönüllü istediği de iddia ediliyor.

Stallman'ın bir diğer macerası da Portekiz'den. Geçen hafta meydana gelen olayda yolculuk sonrası yorgun ve uykusuz olmasına rağmen devam eden Stallman'ın konuşması sırasında daldığını gören izleyiciler dinlenmesi için bir süre salondan ayrılmışlar.

Muhabbet burada:
http://arstechnica.infopop.net/OpenTopic/page?a=tpc&s=50009562&f=96509133&m=4800977195
gnu

İlgili Yazılar

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buluyor...

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödülleri'ni veriyor.

6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyelerimiz tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek.
İşte ödül kategorileri...

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.

Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır?

FZ

Richard M. Stallman tarafından özgür yazılımın felsefesinin en net şekilde ortaya konulduğu, güçlü argümanlarla desteklendiği Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? başlıklı makale Türkçe'ye çevrilmiştir. Zihin sarsıcı, ufuk açıcı bu makaleyi herkese tavsiye ediyor ve yorumlarınızı, eleştirilerinizi vs. burada bizimle paylaşmanızı diliyoruz.

GNU/Linux Windows'dan pahalı mı?

sundance

GNU/Linux'u savunanların argümanlarından biri de "(ısmarlanmış) bira gibi bedava" olmasıdır malum. Karşı çıkanların da cümlelerine "Tamam bu bedava olabilir ama..." diye başlaması adet olmuştur.

Görünen o ki artık bu değişiyor. Yoo, yanlış anlamayın GPL kapsamındaki Linux'lara satın alınma zorunluluğu gelmiyor. Sadece bazı üreticiler Windows kurulu sattıkları laptopları, Windows'suz almak isteyenlerden "Windows uninstall" parası (£50-£60) istiyorlarmış.