Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

0
ersin2k
Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.



Flash Player 'ın en son versiyonunu bu linkten indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NjU2NQ
http://blogs.adobe.com/penguin.swf/2008/07/turkish_localization_also_wmod_1.html

Görüşler

0
mos
yanlış mı yorumluyorum, yoksa bu artık flash sayfalara girerken "acaba sorunsuz açılacak mı?" demeyeceğimiz anlamına mı geliyor?

0
jpc
Pek zannetmiyorum. Ben her sürümde aynı sorunla karşılaşıyorum ve bunun düzeleceği konusunda da pek ümitli değilim.
0
tongucyumruk
wmode mevzusu bu sorunu çözüyor.
0
jpc
Biraz daha açabilir misiniz?
0
gilan
yukarıdaki arkadaşın dediği doğru. Flash'ın bu sürüme kadar olan versiyonlarında "wmode" denilen özellik yoktu. bu betayla beraber o da geldi. Artık aşağıya açılır menüler flash objelerin arkasında kalmıycaklar. Biz de hem tasarımda hem de kullanım da rahat edeceğiz. Ben en son betayı denedim. Gayet güzel çalışıyor. Ancak bazı sitelerde flash versiyonu ile ilgili sıkıntı çıkıyor. Tekrar flash 9'a dönmek zorunda kaldım.
0
tongucyumruk
Flash animasyonlarının görüntülenmesi esnasında kullanılabilen 3 mod var. Windowed, Windowless/Transparent ve Windowless/Opaque. Windowed olduğunda klasik alışık olduğumuz sorun ortaya çıkıyor. Windowless modlar bu sorunları çözüyor fakat şu ana kadar GNU/Linux altında desteklenmiyordu. Artık destekleniyor.
0
jpc
Benim Flash Player ile ilgili iki sorunum vardı, biri sizin bahsettiğiniz sorun, diğeri ise Flash uygulamaları olan sayfalarda browserın donması sorunu. Dün Flash Player 10'u kurdum, ilk soruna çare olsa da ikinci sorun aynen devam ediyordu. Ayrıca sayfaların açılış süresi bayağı uzamıştı. Dolayısıyla yeniden 9. sürüme geçtim.
0
realist
Ben de uzun süre çektim bu derdi. Şu anda Ubuntu 8.04, Firefox 3.0 ve Adobe Flash 9.0r124 çok sağlıklı çalışıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zemberek 0.5 çıktı!

FZ

Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen Türkçe imla denetim sistemi Zemberek yazılımının son sürümü Zemberek 0.5 kamuya sunuldu. Değişiklik listesine göre sistem epey geliştirilmiş durumda. Zemberek projesinin yan ürünlerinden ve damardan Java hackerlarıyla dilbilimciler haricindeki hemen herkesi ilgilendiren Zemberek OpenOffice.org eklentisi 0.5 numaralı sürüm de kamuya sunuldu. Zemberek aynı zamanda ULUDAĞ ulusal GNU/Linux dağıtımı projesi kapsamında da Zemberek Pardus ismi ile kullanılmaya ve pek çok masaüstü programına otomatik imla denetimci olarak eklenmeye başlandı. Zemberek, LKD tarafından En İyi Özgür Yazılım kategorisinde de aday gösterilen yazılımlar arasında. Sistemin çalışma prensiplerini açıklayan geliştirici kılavuzuna ise bu adresten erişmek mümkün.

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

OS X ile Windows XP Yarışıyor

Soulblighter

www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Lin(uxWin)dows Geliyor!

FZ

Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r