Zemberek 0.5 çıktı!

0
FZ
Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen Türkçe imla denetim sistemi Zemberek yazılımının son sürümü Zemberek 0.5 kamuya sunuldu. Değişiklik listesine göre sistem epey geliştirilmiş durumda. Zemberek projesinin yan ürünlerinden ve damardan Java hackerlarıyla dilbilimciler haricindeki hemen herkesi ilgilendiren Zemberek OpenOffice.org eklentisi 0.5 numaralı sürüm de kamuya sunuldu. Zemberek aynı zamanda ULUDAĞ ulusal GNU/Linux dağıtımı projesi kapsamında da Zemberek Pardus ismi ile kullanılmaya ve pek çok masaüstü programına otomatik imla denetimci olarak eklenmeye başlandı. Zemberek, LKD tarafından En İyi Özgür Yazılım kategorisinde de aday gösterilen yazılımlar arasında. Sistemin çalışma prensiplerini açıklayan geliştirici kılavuzuna ise bu adresten erişmek mümkün.

Görüşler

0
FZ
Sistemin nasıl çalıştığını anlatan geliştirici belgesi de şu adreste: https://zemberek.dev.java.net/files/documents/2681/13349/zemberek.pdf
0
mdakin
Doküman şimdilik sadece sözlük, sözlük yapısı, kelime ağacı ve kök seçicilerle ilgili bilgi içeriyor, ek sistemi, çözümleyici, deasciifier gibi konular yakında eklenecek.
0
FZ
Son haber: Zemberek Türkçe imla kılavuzunun KDE içerisinde kullanılabilmesi için hazırlanan yama KDE CVS'ine girmiş. Bir sonraki KDE sürümü Zemberek desteği ile birlikte gelecekmiş.

İlgili adres:

http://lists.kde.org/?l=kde-cvs&m=111401706321668&w=2
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

Trillian Astra

ercumend

Kullanıcılarının kendisininden vazgeçemediği Trillian uzun bir aradan sonra yeni sürümü Trillian Astra'nın alpha testlerine başladı. Arayüzü yenilenmiş Trillian Astra'nın performans ve kaynak tüketiminde de önemli iyileştirilmeler var. Ayrıca Trillian'ı cebinde taşımak veya herhangi bir yerden hesabına ulaşmak isteyen kullanıcılarda unutulmayarak bir web arayüzü düşünülmüş.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

sWM - small Window Manager

conan

small Window Manager az hafizalı küçük bilgisayarlar için yazılmış bir pencere yöneticisi. Sayfasında iddia edilene göre PDAler için biçilmiş kaftanmış. Minimum 12KB sabit disk yeri gerektiren program rxvt`den bile az bellek harcıyormuş. Şu anki versiyonu 1.3.x.

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.