OS X ile Windows XP Yarışıyor

0
Soulblighter
www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

İlgili Yazılar

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?)

FZ

Yazılımcıların pek çoğu Bob Gaskins'in yerinde olmak ister(di) herhalde. Dünyanın en çok kullanılan programlarından birini geliştiren bu yazılımcı acaba geliştirdiği PowerPoint ile milyonlarca kişiyi zihinsel bir çıkmaza sokacağının farkında mıydı?

PowerPoint insanda beyin hasarı yaratır mı? Karmaşık bilginin gözden kaçmasına yol açar mı? PowerPoint, hayati risk taşıyan durumların fark edilmesini engelleyerek ve konuyu "basitleştirerek" (!) insan hayatını tehlikeye atar mı? Olası çözümler nedir? Pekiyi ya karşıt görüşler? Devam edelim...

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

AmigaOS`un Hakları KMOS Inc.`e Satıldı

dcc

Amiga Inc., yaptığı açıklamada Amiga işletim sistemi AmigaOS'un tüm versiyonlarının kaynak kodlarını, isim haklarını ve satış haklarını KMOS Inc.'e devretti. Finansal durumu pek de iyi olmayan Amiga Inc. bu hamleyle asıl projesi olan AmigaDE'ye odaklanmayı ve AmigaOS 4.0'ın çıkışını hızlandırmayı düşünüyor. Böylece AmigaOS 4.0'ı hazırlayan Hyperion firmasının alacağı ekonomik destek de artmış oldu.