Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

0
darkhunter
Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.
Deneysel Firefox sürümünde kullanıcılar Shift ve ALT tuşları ile birlikte ok tuşlarını kullanarak sayfalar ve siteler arasında seçim yaparak gezinebiliyorlar. Kullanıcıların fare kullanmasına gerek kalmıyor. Fikir yeni olmamakla birlikte bağlantıların sırası ile izlenmediğini düşünülürse, imlecin görsel olarak sayfa üzerinde dolaşması ise uygulama olarak yeni.

Mozilla Foundation mühendislerinden Asa Dotzer'e göre uygulamanın gelecekteki Firefox sürümlerinde kullanılması düşünülüyor. Deneysel Firefox sürümlerini -Windows ve GNU/Linux için- uygulamayı geliştiren ekibin internet sitesinden edinebilirler.

Yahoo News

İlgili Yazılar

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Mozilla Türkiye Resmi Sitesi Açıldı

anonim

Uzun bir süredir Mozilla ve alt projelerinin yerelleştirilmesi işlemlerini yapan LAPIS[1] ekibi , Mozilla hakkındaki kaynakları bir araya toplamak ve merkezi bir noktadan yürütmek adina tüm çalışmalarını LKD[2] katkılarıyla açılan Mozilla Türkiye[3] resmi sitesi http://www.mozilla.org.tr adresine taşımıştır.

Mozilla 0.9.1 geldi!

Necrodome

Netscape 6.0 ve 6.5 sürümlerinin de çekirdeği olan,Microsoft'un Internet Explorer dayatmasına karşı iyi bir alternatif olarak görülen browser/mail/Html tasarım aracı Mozilla'nın 0.9.1 sürümü çıktı.
İlk izlenimlerim henüz beta olmasına rağmen,Mozilla'nın oldukça iyi olduğu yönündeydi.Arabiriminin daha bir kullanıcı dostu olmasıyla beraber hızında da gözle görülür artış var.Daha iyi bir browser arayanlara duyurulur.
Windows versiyonunu indirmek için buraya tıklayın...