FireFox 1.0 Preview Release

0
mentat
Mozilla FireFox Preview Release 1.0 çıkmış ve ilk 100 saat içinde 1 milyon kez indirilmiş bile! (Thunderbird de 0.8 olmuş)
Yenilikler:
- Pop-up önleyici biraz daha gelişmiş.
- Güvenlik artmiş.
- Sayfa içinde arama gelişmiş.
- Plug-in arama/bulma aracı.
- Live bookmarks.
http://www.mozilla.org/products/firefox/
Duyurulalı 10 gün olacak neredeyse, FM'de haberi geçti de ben mi göremedim?

Editör'ün notu: Valla biliyodum. Hatta kullanıyorum bile. Ama neden yazmadım ben de bilmiyorum?

Görüşler

0
Challenger
Thunderbird 0.8' i 3 gün önce kurdum denedim. RSS okuyucusu eklenmiş. Ancak, Windows sürümünde anlamadığım sorun çıktı. E-postaları indiriyorum diyor ama hiçbir işlem yapmıyor. Ben de 0.7.3 downgrade ettim. Hele bir 0.8.1 çıksın da.
0
mentat
10 gunun derdinde olmamak lazim tabi ama, 11 gun once harddiskim garip sesler cikararak son nefesini verdi, ve ben de 0.93'u kurdum yeni hd'ye.

simdi tirsmaktayim, 0.93 gayet guzel, ama yine upgrade edince dellenmesin firefox (0.8'den 0.9'a gecerkenki gibi, her biseyler ucmasin), extension'lar pluginler falan yeniden kurulacaksa bosveririm. tecrubesi olan?
0
osmanizbat
Extensionlara birşey olmuyor da ff 1.0 uyumlu olmalarını istiyor varsa yeni versiyonlarını indirip kuruyor.Zaten artık extesion vs. sizin kendi profile dizininzde tutuluyor.
0
conan
Ornegin bugmenot extension'i calismiyor, ayni sekilde All-in one gestures da gidik. Ama yeni gelen ozellikleri gorunce "umrumda degil" diyesi geliyor insanin :)

Hele ki sayfa icinde bi find yapin! ;) Super super :)
0
Challenger
Az önce kurdum ve sayfa içerisinde arama özelliği gerçekten harika!

Sayfanın görüntülenme hızında da gözle görülür bir şekilde büyük bir artış var. Sabah sabah "acaba hala uyuyor muyum?" sorusunu kendime sorup gözlerimi ovuşturmama neden oldu. :)
0
ebola
Galiba benimde dahil olduğum büyük bir çoğunluk anında kullanıma başladı ve o kadar içselleştirdiki bunun haber olmasını düşünemedi :)
0
FZ
9 günde 1,817,881 kere çekilen bir Firefox! Ateş gibi! Yıkılyoo, yakıyoo, almayanı dövüyorlar! Daha ne duruyorsunuz, gidip anneannenizin, babaannenizin, dedenizin bilgisayarına yükleyin, açın ve Internet´te gezinmelerini izleyin ;-)

FM´de duyurmasak kaç yazar, duyan duymuş, iki milyona yakın insan çekmiş, download ateş hızı ile devam ediyor ;-)

HMTL e-postalardan hazzetmeyen benim gibi bir adam bile Ben de e-postasına imza olarak Get FireFox imajı gömüyorsa gerisini varın siz düşünün! -- http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates/homepage
0
Challenger
Mozilla' yı herhalde bol javascript kasarak web tabanlı uygulama geliştirenler kadar seven yoktur herhalde. Bir fonksiyonun adını yanlış yazdığınızda Internet Explorer
"Satır: bilmem kaç
Karakter: bilmem kaç
Nesne bekleniyor"

gibi salak bir mesaj verdiğinde yarım saat arıyorsunuz "nerede bu beklenen nesne? artık gelecekse gelsin" diye haykırıyorsunuz. Hele bir de JavaScript kodu başka dosyadan çağrılıyor ve HTML koduna gömülü değilseeee! Marmara çırası gibi yandınız demektir. Ama aynı kodu Mozilla' da çalıştırmaya kalktığınızda;
"BilmemNeYap() diye bir fonksiyon yok lan öküz! Aha sana nerede hata yaptığını da göstereyim de salak salak yarım saat arama!" diyor ve hatanın olduğu satırı direk gösteriyor.
0
FZ
+1 ;-)
0
bio
Hani FazlaMesai.net icin LiveBookmark (RSS) destegi? Slashdot'i "Personal Toolbar Folder"ima koydum, yeni haber var mi diye oradan kontrol ediyorum, muhtesem bir ozellk.
0
tongucyumruk
Fazlamesai.net'in live bookmark desteği için: http://fazlamesai.net/backend.php Fakat karakter seti iso-8859-1 olarak belirtildiği için TR karakterler sorunlu biraz.
0
bio
Evet de bunu ana sayfaya (ve haber sayfalarina) "link"lemek lazim. O zaman Firefox'un sag alt kosesinde RSS ikonu cikiyor ve subscribe olunabiliyor.

http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/ [www.mozilla.org]
0
Soulblighter
Firefox'u 0.3 sürümünden beri kullanıyorum. Ben de 4-5 gün önce 1.0 PR kurdum. Gayet güzel ama bir sorun yaşıyorum. Web sitelerinde JavaScript ile yeni pencere açan bağlantılara tıkladığımda Firefox kapanıyor. Daha sonra tekrar Firefox'u açıp aynı bağlantıya tıkladığımda çalışıyor. Bunu sadece o bağlantıya ilk defa tıklarsanız yapıyor.

Ben Slackware GNU/Linux kullanıyorum. Fakat Micro$oft Winblows XP üzerinde de aynı sorunu gördüm.

Bu sorunu yaşayan başkaları da var mıdır acep? Olmazsa Mozilla Organizasyonu'na hatayı rapor edeceğim.
0
Soulblighter
Yeni bir sorun daha tespit ettim. www.kvk.com.tr adresine gidince Firefox kapanıyor. Ayrıca eski sürümlerinden beri metin kutularına odaklanma sorunu var. Siz başka sayfa açıyorsunuz, Firefox daha önce açtığınız sayfadaki bir metin kutusuna odaklanmış. Örneğin siz adres çubuğuna adres yazıyorsunuz, o gidiyor adresi, google'da arama kutusuna yazıyor sonra enter'a basıyorsunuz google'da arama yapıyor :) Bu hata eski sürümlerinden beri var.
0
T-u-N-i-X
Herşey iyi güzel de FireFox'un Windows sürümü daha dolu dolu... Linux sürümünde ise bazı hoş şeyleri göremediğim için çok canım sıkıldı... Aklıma gelen 4 tespitim:

1) Deviant Art'ın chat odalarına IE ile giremezken FireFox'a flash player yükleyince girebiliyorum. Ama Linux'da yüklü olmasına rağmen giremiyorum.

2) Download'lar bittiğinde Windows'da aşağıda ufak bir popup çıkıyor ve dosyaların indirildiğini bildiriyor. Linux'da bu özellik yok..

3) JavaScript'li sayfaların bazılarında sorun yaşanıyor. Tıklıyorsunuz, açılması gereken pencere açılmıyor. (Yine Linux'da)

4) Flash'ların bazılarındaki transparan özelliği çalışmıyor. Bu nedenle birçok sayfada sorun yaşanıyor. Nadiren Refresh yapınca üstüne gelmediğiniz sürece sorun ortadan kalkıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.

Kullanışlı Firefox Eklentileri

lifesdkver0_1

Mozilla Firefox 'u hepimiz çok seviyoruz. Oyle ki eklentileri ile beraber web'de kesintisiz gezinmek (aksamalar için bkz: bir haber okumak için üyelik isteyen siteler; oradan buradan fırlayan, ekranı dolduran reklamlar; linkleri html yerine düz yazı olarak verip bizi kopi-peyste mahkum edenler,vs) mümkün hale gelebiliyor. Benim çok kullanışlı bulduğum eklentilerden bir demet:
  • Adblock: Adı üstünde, sayfadaki reklamları engelliyor. Yüklendiğinde Firefox'un durum çubuğuna bir kısa yol ekliyor. Bu kısa yola tıkladığınızda o anda gezinmekte olduğunuz sayfada blok edilebilecek elemanları liste olarak gösteriyor. Listeden seçtiğiniz elemanın çevresinde neon ışıkları yanıyor ;), böylece doğru şeyi bloke edip etmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında genel amçlı filtreler de yaratabiliyorsunuz.
  • Google Bar: Bildiğimiz Google Toolbar.
  • Linkification: Sayfalarda html olarak değil de düz text olarak yazılmış linkleri normal birer linkmiş gibi gösteriyor, bizi kopyala-yapıştır derdinden kurtarıyor.
  • BugMeNot: An itibariyle 23454 site için bir kullanıcı adı ve bir parola sağlayan kaynak site. İlgilendiğiniz sitenin kullanıcı adı ve parola isteyen formuna sağ klik yapıp BugMeNot'a tıklıyorsunuz, eklenti sizin için alanları doldurup göndere tıklıyor. tembellikte son nokta.
  • GMailNotifier: GMail hesabınıza mail gelip gelmediğini kontrol ediyor. Firefox'un durum çubuğunda küçük bir ikonla sizi haberdar ediyor. (Bu arada GMail'in web arayüz teknolojisi ki bildiğimiz tekniklerin birleştirilmiş hali harika bir fikir. Google Inc.'i herkesin sevmesi boşa değil.Teknik ayrıntıları başka bir habere)
  • IEview: Firefox'la sörf yaparken ender anlarda ihtiyaç duyacağınız bir seçenek. Sağ klik'e yerleşip o anki sayfanın veya seçtiğiniz linkin Internet Explorer'da açılmasını sağlıyor.
  • BBCode: İşte başka bir harika fikir daha. Forumlara,haber sitelerine,vsye post ederken yazınızı BBCode/Html/XHtml ile şekillendirmeyi bir kaç tıklamaya indiren eklenti. Yine sağ klik menüsüne yerleşiyor. Diyelim link vermek istediniz, seçiyorsunuz link vermek istediğiniz yazıyı, "Make URL" diyorsunuz; gerekli tag'ları yerleştiriveriyor. Bir diğer güzelliği de clipboard destekli olması
  • WebmailCompose: Bu eklenti de sayfada mailto şeklinde verilmiş linkleri belirlediğiniz web arayüzlü bir e-mail hesabının (şu an için GMail,Hotmail,Yahoo,Mail.com,Horde,Netscape,OperaMail'i destekliyor) "yeni ileti" kısmına parametre olarak gönderiyor.
Eh, kral öldü yaşasın kral...

Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

darkhunter

Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.

Mozilla´da dev güvenlik açığı!

tongucyumruk

Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.