Mozilla´da dev güvenlik açığı!

0
tongucyumruk
Severek kullandığımız ailemizin browser'ı Mozilla'nın 0.9.7 sürümünden başlayıp 1.0rc1'e kadar gelen tüm versiyonlarında dev bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu açığı kullanarak kötü niyetli webmasterlar mozillayı o sırada çalıştıran kullanıcının erişebildeği bütün dosyalara (/etc/passwd gibi) erişebiliyorlar.
Sisteminizde bu açığın bulunup bulunmadığını http://sec.greymagic.com/adv/gm001-ns/ adresinden kontrol edebilirsiniz (dosya adı kısmına varolan bir dosya adı yazın) Bu açık şu an itibariyle kapatılmış ve tüm source tree düzgün olarak patchlenmiş durumda. Tüm sürümlerin patchlenmiş hali bugün itibariyle yayınlanmaya başlanacak. Açıkçası açık kaynak kodlu bir yazılımda bu kadar büyük bir güvenlik açığının bu kadar uzun süre farkedilmeden kalmış olması inanılmaz. Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Görüşler

0
anonim
> Herhalde Mozilla kaynak kodunu yazanlardan başka kimse incelemeye cesaret edemiyor.

Biraz yaygınlaşınca inceleyeceklerdir..

Açığın büyük olduğuna şüphe yok ama root olarak kullanmazsanız öyle password lerin çalınması falan mümkün değil. Ancak elbette ki kişisel bilgilerinizin dokunulmazlığına karşı önemli bir tehdit..
0
anonim
Linkten:
On 15 Dec 2001 Jelmer published an advisory titled MSIE6 can read local files,
which demonstrated how Microsoft''s XMLHTTP component allows reading of local files by blindly following server-side redirections
(patched by MS02-008)....It appears that Mozilla''s version of XMLHTTP, the XMLHttpRequest object, is vulnerable to the exact same attack.

MS IE6''da da varmış aynı hata. Mozilla hala 2-1 önde =)
0
elrond
Hayır. 2-2 MS patchlemiş durumda :-))
0
FZ
Haklısın. Bildiğim kadarı ile MS Explorer ile ilgili söz konusu açık geçen ay tespit edilmiş (belki de daha önce) ve gene geçen ay konu ile ilgili patch çıkarılmıştı.
0
anonim
Explorer'larda 1o kadar acik, hala yamanmamis olarak duruyor. Belki bunlarin bir kismi, bir ust versiyonunda duzeldi ama, genede acik aciktir..
0
cartman
http://jscript.dk/unpatched/ 14 olcak o =) Ho ho ho!
0
anonim
hazir su guvenlik konusu acilmisken bir sey sormak istiyorum bir newbie olarak
acaba sistemdeki onemli dosylar nedir ve bunlarin izni ne olmalidir?
yardimci olursaniz cok sevinirim...
0
anonim
Ben de bir newbie olarak diyebilirim ki, eğer güvenlik çok önemliyse default olarak güvenli gelen OpenBSD gibi bir sistem kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bunun dışında, dosyalara mümkün olan en az hakları tanımak ve zorunlu kalmadıkça asla root hakları ile sistemi kullanmamak (ayrıca mesela binaryleri setuid yapmamak) temel prensipler. Daha ayrıntılı bilgiyi http://www.tldp.org veya http://www.linuxsecurity.com gibi sitelerdeki dokümanlardan edinebilirsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FireFox'u Savunalım!

anonim

Ortada W3ORG standartları olduğu halde inatla sadece IE uyumlu web sayfası yapan kişi ve kurumları teşhir etmek için kampanya başlamış.

Defending The Fox

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.

Firefox 3 Deneme Sürümü

vst

Firefox 3 deneme sürümü Alpha 1 yayınlandı. Sadece geliştiricilerin kullanması öneriliyor. Önemli bazı değişikler:

  • Öntanımlı Cairo grafik kütüphanesi ile verimli 2D render (donanım bağımlılığından kurtulmak adına önemli)
  • Geliştirilmiş thread modeli
  • Yeni Gecko motoru: 1.9

Mozilla 1.7 de çıktı!

Challenger

Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.