Firefox 3 Deneme Sürümü

0
vst

Firefox 3 deneme sürümü Alpha 1 yayınlandı. Sadece geliştiricilerin kullanması öneriliyor. Önemli bazı değişikler:

  • Öntanımlı Cairo grafik kütüphanesi ile verimli 2D render (donanım bağımlılığından kurtulmak adına önemli)
  • Geliştirilmiş thread modeli
  • Yeni Gecko motoru: 1.9

Görüşler

0
digitalb
kullanıyorum inanın çok güzel tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google ve Mozilla işbirliği

vizyoner

Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.

Mozilla Firefox 0.9 Çıktı

Challenger

Mozilla Firefox'un 0.9 sürümü duyuruldu. Firefox'un bu sürümü yeni bir tema ve SmartUpdate ile birlikte geliyor. SmartUpdate, FireFox'un yeni sürümlerini kontrol ederek tarayıcınızın güncel kalmasını sağlıyor. Ayrıca Windows kullanıcıları için sadece 4.7 mb' lık bir kurulum programı var. Hata düzeltmeleri de içeren Firefox 0.9, önceki sürümü olan 0.8'e oranla %8 daha hızlı. Bu arada Mozilla 1.7'nin de haftaya duyurulması bekleniyor.

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.