Google ve Mozilla işbirliği

0
vizyoner
Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

İlgili Yazılar

En hızlı browser hangisi?

anonim

En hızlı web browserinin ne oldugu konusunda tartışmalar güncelliğini koruyadursun, Linux, Mac ve Windows işletim sistemleri altında yapılan bir test ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Thunderbird 1.0 hazır

mos

Mozilla ekibi tarafından geliştirilen e-posta, USENET (News), istemcisi Mozilla Thunderbird 1.0 sürümü inidirmeye hazır.

Konuyla ilgili duyuruya bakılırsa artık RSS ve Blog takip etmek icin Thunderbird bize yetecek.

Editörün Notu: MS Outlook, MS Outlook Express, vb. programları kullanan arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza yardımcı olmanın ve onları aydınlatmanın zamanı geldi! Başarı öykülerinizi bizimle paylaşmamanız için mantıklı bir sebep göremiyoruz, siz görebiliyor musunuz? ;-)

SpreadFirefox.com'a saldırı

Soulblighter

Firefox'un pazarlama sitesi olan SpreadFirefox.com'a saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda üyelerin bir kısmının kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Sitenin bir kaç gün kapalı kalmasına neden olan saldırıdan sonra Mozilla Vakfı, Spread Firefox üyelerine e-posta ile durumu bildirdi.