Fedora Core 6 Duyuruldu

0
anonim
Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.
Öne çıkan özellikler:

* Yeni öntanımlı DejaVu fontları
* Puplet adında bir güncelleme programcığı.
* GNOME 2.16 KDE 3.5.3
* Bütün Fedora Core uygulamaları `DT_GNU_HASH` kullanılarak yeniden inşa edildi.Böylece dinamik bağlama kullanan uygulamalarda performans artışı sağlandı.

FC6'yi indirmek için : http://fedoraproject.org

Torrent için: http://torrent.fedoraproject.org/

Sürüm notları için: http://fedoraproject.org/wiki/FC6ReleaseSummary

Görüşler

0
hayy
bir olayın duyurusu yapılırken ilk defa rastlıyorum şu tabire: 'can sıkıcı bir kaç hata giderildikten sonra...' madem canını çok sıktı bırak duyurusunu bir başkası yapsın. fedoraya cefasıyla da sefasıyla da eyvallah diyen birinden duyurusunu alsam daha çok sevinirdim. bu yorumla verdiğin haberden sonra fedoraya olan sempati artar mı azalır mı?
0
bio
Bence orada Fedora için değil; çıkışı geciktiren hatalar icin "can sıkıcı" denilmiş.
0
Tarık
Aslında yazar olayı bireysel olarak algılamış ve aktarmış değil. Yani durum "canımı sıktı fedoranın bu hataları" türünden bişey değil. Szin anladığınız gibi söylenmiş olsa bile, kimse kimseyi 4 satırlık bir yazıyla bir dağıtımdan soğutamaz.
0
simor
DT_GNU_HASH nedir? iyi bişey midir?
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix

Linux Eğitimi - Kayıt için son 4 gün

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Linux eğitimi için kayıtlar başladı ve cuma gününe kadar sürecek. Gerek içerik, gerekse eğitim yöntemleri açısından başka bir örneği olmayan bu eğitim, ücretler açısından da benzersiz. Zaman kaybetmeden yerinizi ayırtın, camiada siz de yerinizi alın.

Ayrıntılı bilgi: http://open.bilgi.edu.tr

Not: Kayıta PCworld dergisiyle gelenlere %25 indirim yapılacaktır.

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

Torvalds: Linux, yoluna devam edecek

anonim

Mart ayında Unix kodları telif haklarını elinde bulunduran SCO Group şirketinin IBM’i Linux’un Unix’e dayandığı ve IBM’in bu Unix kodlarını Linux’u geliştirmek için kullandığı iddiasıyla mahkemeye vermesi ve Linux kullanıcılarından telif ücreti tazmin edeceğini açıklamasının ardından Linux’un ‘bağımsız”lığı tartışmaya açıldı.

Linus Torvalds daha önce bir çok kereler Linux’un Unix kodlarıyla Berkeley Software Solution kodlarını paylaştıkları için akraba olduğunu ancak bunun bir bağlayıcılık içermediğini belirtmişti.

Torvald ile yapılan söyleşiyi de sizlere iletelim: