Linux Eğitimi - Kayıt için son 4 gün

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Linux eğitimi için kayıtlar başladı ve cuma gününe kadar sürecek. Gerek içerik, gerekse eğitim yöntemleri açısından başka bir örneği olmayan bu eğitim, ücretler açısından da benzersiz. Zaman kaybetmeden yerinizi ayırtın, camiada siz de yerinizi alın.

Ayrıntılı bilgi: http://open.bilgi.edu.tr

Not: Kayıta PCworld dergisiyle gelenlere %25 indirim yapılacaktır.

Görüşler

0
sundance
Arkadaşlar, süper eğitim olacak, gelin öğrenin Linux´u aradan çıksın ;)
0
anonim
Selamlar,
Ben kayıt olmayı istiyorum ama suanda vize haftam oldugundan bir turlu gidemedim. Aklima takilan bazi sorular da yok degil aslinda... Temel bilgisayar kullanimina bile yabanci olan kisiler kursa kaydolursa ve dogal olarak onlarin seviyesinde islenmek zorunda kalirsa dersler cok yavas islemez mi ? Bir de 2. kur hakkinda bilgi verilmemis fazla.. Sadece 2. kura katilmak mumkun olacak mi ? (Ogrenci olarak 200 milyonu vermek bile cok kolay degil)

Tesekkurler.
Erdinc Yilmazel.
0
sametc
hayır yavaş işlemez cunku gelenlerin mutlak temel bilgisayar seviyesinden daha cok bilgisayar kullanımı bildiklerini tahmin etmemiz lazım:)
ikinci kurs u sende bilirsin sistem yonetimi apache ağ sistemleri internet sunucuları konusunda ileri seviye niteliği taşıyan kurs adını taşıyor:)

gel guzel olur:)
0
FZ
Bildiğim kadarı ile şu anda kayıt yaptıranların çoğu belli bir seviyede bilgisayar kullanmayı bilen insanlar. Bu bakımdan kaygılarınız yersiz, içiniz rahat olsun :)

Derslerin hızına gelince, elbette önceden hazırlanmış belli bir programa uyulacak ancak bu heveseli ve meraklı insanlara icabında ekstra bilgiler aktarılmasına asla engel teşkil etmez ;-)
Sonuç itibari ile hiçbirimiz robot değiliz ve amaç her türlü bilginin sağlam bir şekilde öğretilmesi ve öğrenilmesi.

Ücret meselesine gelince bildiğim kadarı ile PCWorld dergisi ile gelene %25 indirim var.

Konu ile ilgili kesin ve detayli bilgileri ilgili linkte telefonu, e-posta adresi, vs. verilen Boran Puhaloğlu´ndan kolayca alabilirsiniz. Lütfen Boran arkadaşımızı aramaktan çekinmeyiniz, kendisi şimdiye dek bu kursla ilgili bilgi almak isteyen hiç kimseyi dövmedi ya da bilgisayarlarına virüs yollamadı :) Bilakis onlara ilgi ve şefkat gösterdi :) Korkmayın, arayın, bilgiyi kaynağından, doğru olarak edinin :-P
0
anonim
bunu ücreti nedir peki...
0
FZ
Ücret ve diğer detaylar ile ilgili her türlü bilgi şu adresten kolayca edinilebilir:

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272
URL : http://open.bilgi.edu.tr
0
sametc
ben gidiyorum kayıt ettirdim bile cumartesi gunu gideceğiz ilk dersimize ;)
demişleryaaaa sevgi ve saygı ile yapılan eğitim her zaman başarıya ulaşır :)
işte bende FM editorlerinden butch-sundance-FZ
bunları tanıyorum konuştum kendileriyle ayrıca su anda butch ile yuzyuze gorustum içimden super bir ortam içinde eğitim olacağı tahmin ediyorum:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

Gazi Üniversitesi´nde olup da İTÜ ve Boğaziçi´nde olmayan!

sundance

Deniz ? Kesinlikle hayır. Güzel bir kampüs ? Boğaziçi daha iyi :)
Peki nedir Gazi Üniversitesinde olup da ITU ve Boğaziçinde olmayan ?

Internetten rahat rahat, adam gibi kaydolabilmek! Ne o şaşırdınız mı ? O zaman, siz son zamanlarda ITU ve Boğaziçinin muhteşem kayıt sayfalarına girip, web serverın boş bir anını bulamadığınızdan dolayı saçınızı başınızı yolmadınız.

Her yıl üç dört günlük süreye sıkıştırılan bu kayıt eziyeti, Internet üzerinde tamamen işkenceye dönmüş durumda. Geçe dörtte uyanıp kaydolmaya çalışanlar mı dersiniz, okulun laboratuvarlarına gidip ordan sisteme girmeye çalışanlar mı ?

Peki Sun'dı Oracle'dı hiçbir masraftan kaçınmayan bu üniversitelerin yapamadığı da Gazi'nin yapabildiği nedir ? Tabi ki GNU/Linux çözümü ;) geçici bir cluster...

Byzantine OS: Belki de işletim sistemlerinin geleceği

tongucyumruk

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce sundance'e bir fikrimden bahsetmiştim... Bir işletim sistemi. Daha doğrusu bir gui. Tamamen Web browser tabanına dayanan tüm işlemlerin browser içinden yapıldığı bir sistem.

Birileri icq'yu dinlemeye almış olacakki bugün mozdev.org'da gezinirken iPilot diye bir linke denk geldim. Önce PDA ile Mozilla arasında bir bağlantı olabileceği aklıma geldi. Ama sayfa açılınca dumurdan dumura koştum diyebilirim.

Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

anonim

İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.