Yet Another Open Source

0
yuxel
News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

Görüşler

0
aRda_
Merak ediyorum, acaba bu durumda SuSE'yi FTP sunucularinda bulabilecek miyiz?..
0
zahter
Serdar Koylu artik Suse sorularina cevap verecek mi? :)
0
FZ
Onu bilmem de bir ara ``realist´´ sadece Debian GNU/Linux ve FreeBSD sorularına cevap vereceğini söylüyordu, diğer dağıtımlar ruhsal kaosa yol açıyormuş da bünyesinde ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

GNU/Linux ve BSOD

zekeriya_akyildiz

Microsoft'a gün doğdu, daha geçen gün ve daha önceleri hep göçmüş olan MS Windows sistemlerinin resimlerini yayınlarken. Microsoft düşkünü arkadaşlar durumu açıklamaya çalışırken falan ortalık karışmış yüzlerce entry alt alta gelmişti. Şimdi BSOD sırası GNU/Linux' ta (disk hatası gerçi ama olsun):

http://www.flickr.com/photos/milliped/116393699/

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

Soulblighter

Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)