Fazlamesai.net Ankara´da!

0
anonim

İlgili Yazılar

Owasp-web Güvenliği Günleri Videoları Yayında

Yns_

Owasp-türkiye çerçevesinde birincisi düzenlenen web güvenliği sunum videoları internette.Sunumlar;
  1. OWASP Dünyası
  2. Web Uygulama Güvenliği Demosu
  3. HRS ile Web Cache Zehirleme
  4. XSS Tünelleme
  5. Java`da Güvenlik Uygulamaları
  6. ModSecurity İle Web Güvenliği
konu başlıklarından oluşuyor.

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

BrONx 7d3 Demo Party

anonim

Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde konuşmacı Serdar Köylü, linux üzerinde iptables yazılımı ile güvenlik duvarı yapımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacak. Seminer her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık. Ayrıntılı bilgi