BrONx 7d3 Demo Party

0
anonim
Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
arkadaşlar ben bu olayı hala çözebilmiş değilim insanlar bu partide toplanıp kod yazıp bira mı içecek mesele nedir yani?
0
crematorium
:) keşke ben de anlayabilsem! :) Aslında fena fikir de değil kos yazıp bira içmek, yani her zaman yaptığımız şeyi bir arada yapmak :)))
0
mascix
bencede o içip kod yazma kısmı zevkli olsa gerek onu anlarımda işte böyle toplanıp bunu partiye çevirmeye çalışmak garip değilmi? yani geeks tayfa toplanacak kod yazacak ve içecek bunada partimi denecek :) yani garip ama eğlenceli olsa gerek.
0
mentat
oncelikle su site bana guzel bi baslangic gibi geldi..

demoscene nedir?



demo nedir gormek icin genelde scene.org [www.scene.org] adresinde bir turlayin derim.. benim favorim su baslangic icin, gavur 64K ile neler yapabiliyor:
http://www.theproduct.de/fr-030_candytron_final.zip [www.theproduct.de]

gelelim kisisel goruslere.. evet kod yazip bira icmek biraz abuk gozukse de ozellikle avrupa hatta kuzey avrupa'da ortaya cikan demoscene pek de hafife alinacak birsey degil. amerikanya'da pek ragbet gormemis olsa da uzun sure, avrupa'da her sene ciddi katilimlarla irili ufakli partiler yapilmakta. bir sene onceden duyurulari cikmakta, "the party" falan gibi olaylara nVidia, IBM vs sponsor olmakta, compo (yarisma) odulleri de pek kopuk olmakta. gitgide devasalasan oyun sektorunun de bence temelini olusturmakta demoscene. pek cok psikopat once demoscene icinde yetisip sonra oyun sirketlerine ziplamakta (bakiniz unreal'in yazari sanirim). bazilari da ziplamayip demoscene'de takilmaya devam etmekte. yazilan demolar interactive olmadigindan vs vs die elestirilse de bence baya bi sanat eseriler ve de teknoloji olarak da oyunlardan da ve daha pek cok koca seyden de daha ileriler. bu da ayri bi makale konusu.

ha bi de bence turkiyede oyun sektoru, ya da genel olarak grafik yazilim sektoru yok diyoruz ya. olmamasi cok dogal cunku demo kulturu de yok. genc insanlar bi turlu demo ve party kelimelerini yanyana koyamiyor bile.

yapilan sey kabaca su. birileri hic parasal kazanc dusunmeden oturup kasiyolar. demo dogasi geregi bedava bir urun. sadece naminiz yuruyor. demo gruplari uc bes kisiden olusuyor ama insanlar bir urun cikartarak birlikte is yapmasini da ogreniyorlar erkenden. sonra da bu bedava urunlerini ya netten ya da daha mantikli olarak partilerden degisiyorlar. bir nevi sosyallesme ortami. olayi daha da renklendirmek icin parti sirasinda kodmaca yarismalari da oluyor.

neyse sozun ozu guzel bisey demo partileri.. firsati olan kacirmasin. tr'de bu halen gelisiyor, ne gibi demolar cikar partide bilemiyorum ama demo olsun release olsun da camurdan olsun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7. Geleneksel Programlama Yarışması - ODTÜ

FZ

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu diyor ki: Ülkemizde programlamacılığın gelişmesine, GNU/Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 15 Nisan 2004 günü saat 23:59'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Dinamikler 2006 Kongre Duyurusu

SHiBuMi

İstanbul Proje Yönetimi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dinamikler Kongresi, bu yıl Dinamikler 2006 adı altında 7-8 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2006 kongresinin teması Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans olarak belirlenmiş. Panel başlıkları arasında "Girişimcilik ve Gençler", "Girişimci Projeleri Finansmanı" gibi konular yer alıyor.

Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde konuşmacı Serdar Köylü, linux üzerinde iptables yazılımı ile güvenlik duvarı yapımını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacak. Seminer her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık. Ayrıntılı bilgi

INET-TR'de GNU/Linux Seminerleri

dfisek

10. Türkiye'de Internet Konferansı İstanbul'da Cuma günü başlıyor. Linux Kullanıcıları Derneği, konferansta D salonunda üç gün boyunca GNU/Linux ve özgür yazılımları anlatan birçok oturum düzenliyor. [ Ayrıntılı Bilgi ]

7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

Ragnor

Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.