EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

0
FZ
The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

Görüşler

0
hb
Joel on Software'de bu hatanin detayli bir aciklamasi yapilmis.
0
tetraquadro
Joel'in aciklamasi dikkatli oknursa yeterli degil. Sadece sunum katmanından kaynaklandıgı belirtilmiş o kadar. Bu konuda Excel takımının da zaten kendisi Joel den 1 gün önce aynı şeyleri açıklamıştı.

http://blogs.msdn.com/excel/archive/2007/09/25/calculation-issue-update.aspx

adresinden bu post a ulaşabilirsiniz.
0
FZ
Acaba OpenOffice.org paketinin son sürümündeki durum ne? ;-)
0
Tarık
Olayımızı hemen kafamızda tasavvur ettik vede uygulamasını openoffice.org Calc imizda gerçekliyoruz: Sonuc :D oyyyyy...
0
FZ
Böyle yapmak yerine bir hücreye =850*77.1 (yahut Türkçe yereli ise, Türkçede ondalıklı sayılar virgülle gösterildiği için, =850*77,1) deneseniz? O zaman ne oluyor?
0
Tarık
Türkçe openoffice.org da nokta(.) ile kullaninca sorun oldu. "=850*77,1" ya da diğer türlü virgül(,) kullanarak deneyince sorun olmadı.

Bu hatanın "excel 2007' nin 100.000" hatasıyla alakası yok.

0
Tarık
Ayrıca Not: Win32 Türkçe OpenOffice.org Calc taki bu (.), (,) ayrımının hata olup olmadığından emin değilim. Ama karşılıklı uyum gösteriyor olmaları geremeliydi sanki...
0
Tarık
Fakat bu istediğim şeyin şimdi excel 2003 tarafındanda desteklenemediğini gördüm ve calc, excel kullanmayan biri olarak farklı amaçlar için bu şekilde düşünülmüş olabileceğini farkettim. :D
0
aslan666
ama nasıl olur. ben excelde doğru sonucu buluyorum. bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor. 100000 nasıl çıkıyor. Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....
0
FZ
ama nasıl olur.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

ben excelde doğru sonucu buluyorum.

Hangi EXCEL sürümü?

bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor.

Türkçe yerel bilgileri (locale) kullandığınızdandır. Türkçede ondalıklı sayılar virgül ile gösterilir.

100000 nasıl çıkıyor.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....

Haber saçma değil. Yorumları ve verilen linkleri takip edin.
0
misafir
Ayrıca ona bit yeniği denir.
0
FZ
Bu aralar sizi hiç göremiyoruz #fazlamesai kanalında ;-)
0
101
Excel 2007'de ben de denedim şimdi. Bende de doğru sonucu verdi.
0
redbaron
hocam,

deneyen denemiş ilgili sonuçlar alınmış.
easter egg değil ki bu.
bir arkadaşın yorumda söylediği gibi "ilgili linkte herşey anlatılmış."
doğru sonuç nedir ?

0
ahmetozdemir
benzer sorunlar yine haber yapılmıştı burda.
0
Betelgeuse
Çömezlik zamanlarımda çalıştığım şirketteki bilgi işlem müdürü SpreadSheet kullanmak dağınıklıktır derdi. Şirkette çalışanlar excel programında neler yapıyor, ne konularda debeleniyor onları araştırır sonra o işleri yapacak veritabanı uygulaması yazdırırdı bana. excel faydalıdır ama bir kurumda o iş için hazırlanmış, kurumun ortak veritabanında yer alacak uygulamalar yapmak gerekir, sunucunun bir klasöründeki excel dokumanının kimseye fazla faydası olmaz yaklaşımındaydı. Haa, o iş için bir uygulama geliştirilmemişse çalışan kişi elinin altındaki excel ile geçiçi çözüm geliştirebilir ama kullanıcıların sürekli excel kullanmak zorunda kalması bilgi işlem bölümünün eksikliğidir derdi. Belki de bu yüzden olacak, ofis programlarına bir türlü ısınamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

yuxel

Live Windows CD'si yapıp bir Klaus Knopper olma planlarım vardı ;) Ancak birileri benden önce davranmış ve Windows Önyükleme Ortamı kullanarak bu işi yapmış. Buradan ekran görüntülerine erişebilirsiniz
Kaynak : /.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...