Ek$iSözlükce 1 Nisan!

0
parsifal

Görüşler

0
banger
bu da gmail [www.gmail.com] usulu 1 nisan :)
0
lifesdkver0_1
hatırlarsanız gmail'i de 2004 1 Nisanında duyurmuşlardı.
0
oktay
Onun için mi birinci yıldönümümüz diyolar acaba? Ben bi araştırıyim bunu :PP

oktay
0
simor
Yahu ehehe çok komik insanlar bunlar.
Login olunca da login sayfasında count ettiği kadar disk alanı verilmiş gözüküyor. Ayrıca "send invite" 50 olmuş. :)
İşin ilginci ise şakanın kötülüğü, 2 nisanda herşey eski haline dönünce gerçek olacak. Bu da google a has bir ilginçlik.
0
dincer
send invite 50 uzun zamandır böyle.. kullanılabiliyor yani..
0
ether
gmail kotası 2Gigabyte'a yükseltildi. Ana sayfadaki counter da gün sonunda 2Gigabyte'da kalacaktır sanırım.
0
simor
Evet sonradan okudum bende 2gb olayını.

Bende amma haberdarmışım olaydan :) rezil oldum.
neyse 2 hafta evvel 4 tü yine invite ordan yırttım en azından :)

0
oktay
Web aleminin geyiği tartışılmaz google.

http://www.google.com/googlegulp/

oktay
0
FZ
Ekşi Sözlük demişken, Radikal'in Pazar eki Radikal 2'ye bakıyordum bugün, enteresan bir yazı ile karşılaştım. 9 Eylül Üniversitesi'nden ve kendini Ekşi Sözlük mağduru olarak tanıtan Evren Altınkaş, "Küçük Türkiye, Ekşi Sözlük" başlıklı bir yazı yazmış. Yazının kendisi bir yana, yayınlanmış olması daha enteresan geldi bana.

"Ahir zamanları anlamak", sosyoloji, vs. derken bu vakayı kaçırmamak ve yakından bakmak gerekir diye düşünüyorum. Hem içeriği, hem yayınlanmış olması, yazan kişinin hissiyatı, vs. Acaba Internet de kendi "magazin"ini mi üretmeye başladı? Bu bakımdan TV'ye mi benzemeye başladı? Enteresan durumlar. Medyaarası geçiş, bir ortamda olan şeyin (Internet) bambaşka bir ortama taşınması (basın). Kendi kendine referansta bulunma, kendini yeniden üretme filan... (bkz. TV'deki programların bir süre sonra TV'deki programlardan bahseder hale gelmeye başlaması ve insanların bu garipliği hiç de garip karşılamamaları, vs.)

Radikal-2 bildiğim kadarı ile Internet'e fiziksel hali yayınlandıktan 1 hafta sonra çıkıyor o yüzden bu yazıya şu anda bir bağlantı veremiyorum.
0
FZ
Yanılmışım, Internet'te de yayınlanmış:

http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=r2&haberno=4536

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai tarihinde bir ilk!

sundance

Dün gece geç vakitlerde Fazlamesai.net tarihinde bir ilk gerçekleşti. Bir üyemiz üyelikten çıkmak için başvurdu :)

Şaşkınlık içindeyiz. Üye çıkartmak için gerekli altyapı oluşturma çalışmalarına başladık, en kısa zamanda Fazlamesai.net üye çıkartabilme özellikleri ile size hitap edecek

Shakespeare Programlama Dili

FZ

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Shakespeare'în üslubunu sevin ya da sevmeyin, yarattığı etki ve kalıcılığı tartışılmaz. Rama'da, ürettiği robotlara Shakespeare oynatan dahi mühendis gerçek bir karakter olsaydı (ki aslında hiç yok diyemeyiz) herhalde Shakespeare programlama dilini görseydi bıyıkaltından gülerdi.

Peki bu dil neye benziyor? Değişkenler Shakespeare oyunlarından alınma, sahneye giriyorlar, birbirlerine bir şeyler söyleyerek değer yüklüyorlar. Mesela negatif değer yüklemeniz için karakterlerden biri Hamlet'e hakaret ediyor. Bu kadarla kalsa iyi!

Kişiliğiniz Hangi İşletim Sistemine Benziyor?

anonim

Biraz komik ve ilginç, sebepleriyle birlikte hangi işletim sistemi olduğunuzu söyleyen bir test. Bence deneyin: http://bbspot.com/News/2003/01/os_quiz.php

Editörün Notu: Tahmin edin ben hangi işletim sistemi çıktım? ;-)

Teknoloji benim hizmetimde değil, sizin hizmetiniz de mi ?

sundance

Bu gün çok sinirlendiğim bir şey oldu (yok yok Moda meselesi diil :) Eve geldim ve tam 13 yıldır kullandığım telefon numaramın değişmiş olduğunu öğrendim...

Telefon şirketi yeni bir düzenlemeye gitmiş ve benim bulunduğum santrali değiştirmiş. Santral komple değişmiş bu yüzden eski numarayı kullanamazmışız artık, peki eski numara ne olacakmış ? Kullanılmayacakmış. Daha geçenlerde bir arkadaşım 10 yıldan sonra beni bu numaradan arayıp buldu. Peki şimdi ne olacak ? Belki de en eski sevgilim yıllar sonra hata ettiğini düşünüp beni arayacak, sevgi dolu, hoş bir sesle benle konuşmaya hazırlarken bir bakacak ki karşısında `Üzgünüz bu numara artık kullanım dışıdır' diyen bir ses...

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...