Windows Masaüstüne Hazır mı?

0
tongucyumruk
Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

Görüşler

0
barisozyurt
Hemen bir URL paylasayim o zaman : http://www.troubleshooters.com/linux/w2l.htm

Windows to Linux Migration Case Histories
0
anonim
Yakında dört ayrı lokasyonda olan ve tümüyle windoze üzerinde olan tüm sunucualtımı bir newbie cesaretiyle debain'a çevireceğim ve bunun sonucunda oluşacak olan deneyimlerimi FM ile paylaşacağım.

Sonuçta en geç Nisan sonuna kadar 'İzmir, İstanbul, Mersin'de Windows'tan Linux'a nasıl geçtim' isimli entrika ve macera dolu yazı dizisiyle karşınızda olacağım... Tekmili bir arada DHCP + Squid + Qmail + Samba + Ipchains... azzzz sonra !

(Belki o zaman login olmaya da üşenmem...)
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor ???
0
anonim
her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor Efendim???
0
anonim

Bu o işletim sistemi ile ne yapmak istediğine bağlı birşey.Sonuçta Herkesin herşeyi Becerebilmesini beklememek lazım . Ben O bahsettiğin şey leri kullanmaktan zevk alıyorum , Kullanamadiklarimi kullanmayi öğreniyorum
Ve hiç kimsenin benim için birşeyleri kullanılabilir hale getirmesini beklemiyorum
0
Challenger
Windoze sanki sunucu işletim sistemi de Linux da masa üstünde kullanılan sürekli mavi ekran verip adamın sinirlerini zıplatan aptal bir sistem de windoze da bizi bundan kurtaracak. Peh!

Windoze benim birçok açıdan (masa üstünde) ihtiyaçlarımı karşılayamayan bir OS. Bu durumda hangisi yetersiz?
0
Nightwalker
Ya insanlar niye olaylara objektif bakmak yerine , takım tutar gibi işletim sistemi tutuyor ? Hiç bir işletim sisteminin mükemmel olmadığını , hepsinin eksileri ve artıları olduğunu kabul etmek bu kadar zor mu ???
0
anonim
Iyide, bazilari bir avuc para istiyor... Bizde bedava olani tutuyoruz. Olay bundan ibaret..
0
barisozyurt
Dayanamadim, KDE 3.1 release olmus, kaliteli isletim sistemi ayni zamanda nasil süper görünür bir bakin istedim :

http://ktown.kde.org/~dirk/kde-3.1/
0
cayfer
Beyler, beyler... Once OSNews daki yazıyı okuyun, ondan sonra saldırıya geçin. Adam WinXP ile güzelce dalgasını geçmiş; bunu yaparken de meşhur Is Linux ready for the desktop isimli makaleden yararlanmış; daha doğrusu bu makaleyi hoş bir şekilde çarpıtmış. Tonguç bey de bu keyifli yazıyı bizle paylaşmış.

Yazıdaki espirilerin en güzeli de Netcraft has announced that Windows 2000 server has finally gone for over 2 years without a reboot.

0
anonim
Sahi yahu...
Tonguç Yumruk ismini linux ile beraber hatırlıyorum, diyorum bu ne iştir. Jeton''lu XP işletim sistemine neden övgü düzmüş bu arkadaşımız diye :)
0
anonim
RTFM yazıyor sol alt köşede(yazının). Read This Fxxking Manual demekti sanırım, doğru mu :-)

daha tembel bir FM ci
0
anonim
s/This/The/
0
sundance
Super eğlenceli bir makale yazmış eleman. Hele ki OSNews gibi zaman zaman alenen yan yatan bir site için mükemmel :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´un Encarta´sı!

conan

Bilmiyorum kaçınıza bu link zaten mail ile ulaşmıştır ama, koskoca market leader M$'un, özellikle orta doğu dağitim merkezi seçtiği ülke konusunda bu kadar hassas konuları es geçmemesi lazım bence. Bu linki haber yaparken bulabildiğim tek başlık "Komik" çünkü ne yazık ki "Vahim" diye bir başlık yok...

Link yüksek ihtimalle kendi kendini açıklayacak, ama yine de ingilizce bilmeyenleri düşünürsek kısaca özetleyeyim. Microsoft`un Encarta`si Adıyaman, Batman, ve Diyarbakır`ı Türkiye içindeki Kurdistan şehirleri olarak gosteriyor. İşin politik yanı mı cahillik yani mi bilemeyecegim. Bu konudaki protestolarınızı ya da duzeltmelerinizi göndermek icin ise ben bir tek bu formu bulabildim. Encarta içindeki bilgiler axiom olarak alınıyor sanırım. Bir kac saate örnek bir protesto metni yazacagım haber altına yorum olarak eklerim.

PENGUEN Dergisi ve GNU/Linux

FZ

PENGUEN mizah dergisinin son sayısında (5 Mayıs 2005) Selçuk Erdem'in bir karikatürü var, yan yana oturmuş kız ile adam, adam kıza yazıyor: "Aşkım, modem ışığım, Google'da aradım ismini, dedi do you mean güzeller güzeli, sensiz 56K senle ADSL geldi, USB 2.0 derken, kablosuz derken, senin her gülüşün forwardlanırken, ben ayakizinde GNOME teması, çıkmasın sayfa bulunamadı hatası".

Debian listelerinde fırtına gibi esen, şenlik afişleri hazırlayan karikatüristimizin bu son darbesi mizah dünyasına bomba gibi düşerken "GNU/Linux her yerde!" sloganı yankılanmaya devam ediyor :)

Portal yönetiminde şok çözüm!

ninja-g

Portal gibi büyük içerikli sitelerde çalışan bütün arkadaşlar! işte size nefis bir sorun çözme yöntemi: Sayfaları yaptınız bitti derken birden bire template olarak kullandığınız başka bir dosyanın üzerine save yaptınız. (save as'i unuttunuz!) Üstelik bununla kalmayıp dosyaları yayın server'ına upload...

Java Ruby'den Daha Mı Ağır?

anonim

Java ile Ruby'yi fantastik bir şekilde kıyaslayan çok acayip bir resim ;-)

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun