Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

0
anonim
Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Görüşler

0
anonim
Gittim baktım siteye asp ile yapılmış asp=microsoft=nt/2000=yolgeçen hanı modunda server linux+php+mysql olsaydı bişi olmazdı siteye geçmiş olsun ne diyelim :)
0
conan
Tabii ki silahli kuvvetlerimizin iletisim altyapisi konusunda bir calismam yok ama, TSK`nin kendi ic iletisimi icin genel telekomunikasyon hatlarini kullanmadigi kesin. Yani savas esnasinda iletisim altyapisinin cokertilmesi senaryosu silahli kuvvetleri sagir ya da kor birakmaktan su an icin bana uzak gorunuyor.

Ama bahsettigin sorun devletin arabirimi olan web sayfalarinin hack edilmesi ise, bu konuda detayli bir altyapi olusturulmasi konusunda seninle kesinlikle hemfikirim. Ama surasi da bir gercek ki web sayfalarinin hack edilmesi ile bilgi hirsizligi arasinda buyuk bir fark da mevcut. Bugun FBI`in sayfalari da hack ediliyor ama bunlar zaten X sirketi tarafinda host ediliyorlar. Dolayisiyla FBI`in web sayfasini hack eden sahis kalkip da haliyle Usama Bin Laden`in dosyasini da silemiyor ;)

0
Max
TSK nin birimine gore iletisim olayi farkli aslinda su an bu konuda iyi olan Hava Kuvvetleri ve deniz kuvvetleri , kara kuv.leri ise genel ve daha eski bir sistemolan genel olmayan dahili sistemi kullaniyor .Eski Gen.Kur.Bsk.larindan biri artik insan gucunden daha onemlisi elektronik savastir demisti, ki gercekten de hakli elektronik savas sanal savas , Turkiye sanal savas konusunda geri malesef, Ermeniler kalkip geliyor www.kultur.gov.tr ye saldiriyor site gocuyor gaztelerde haber oluyor , makina basina da adam koymuslar bisi olursa eski haline getirmek icin, simdi eger bizim genclerimiz yada internetcilerimiz, chat, icq, gibi gercekten insana arkadas ve dost dan fazla bisi kazandirmicak programlarla hasir nesir olacaklarina, veyahut , irc de trojanlar kullanarak birbirinin makinasina girip kanal calmalarla ugrasacagina internet security gibi konulara agirlik verseler, Ermenilere guzel bir sanal cevap verirdik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

NSA Bizi Yiyor Mu?

experience

NSA'yı biliyoruz, söylenene gore hepimizi, her şeyimizi dinliyor bu keratalar.

Washington Post'ta 27 Ocak'ta yayımlanmış bir haber denk geldi. Habere burdan ulaşabilirsiniz.

Haberin özeti: Bush, NSA'yı ziyaret etmiş. Buraya kadar normal ama bu haberden ben NSA'nın pek de alengirli kulengirli sistemler kullanmadığına kanaat getirdim (bizi yiyor olmasınlar sakın?)

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...