Cepten cebe zıplayan solucan

0
anonim
Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Görüşler

0
murat09
Tam olarak görmediğim için nedir bilemiyorum ama, bir arkadaşımızın Nokia 6600 ü (Symbian Series 60 yüklüdür) 2 ay kadar evvel bir MMS worm'u ile tabir caizse kafayı yemişti :-) Serviste yeniden yazılım yükleyip düzeltmişler, belki de bu sorundur. Yani solucan galiba zaten Türkiyede...
0
Nightwalker
Bakın aklıma ne geldi. En son bizim bilgi işlem şefi virüslerden bunaldığı bir anda yakalayıp, "Şef gel sana Linux kuralım bak bunda ööle virüs falanda yok hem de daha kararlı çalışıyor" diyerekten kandırıp Linux a geçirmiştim. Hani diyorum ki şöyle Linux yüklü telefonlarımız [www.bradfordlearning.com] olsada uğraşmasak bu virüs gibi ilginçliklerle. Ama bu iş için Siemens i beklemek gerecek galiba.

Birde aklıma bişey takıldı. Sonuçta bu symbian da bir işletim sistemi olduğuna göre acaba birilerinin onun yüklü olduğu platformlar için Linux u özelleştirip yükleyebilmesi mümkün mü ?
0
tongucyumruk
Şu an bulunması en olası model olarak bu gözüküyor:

http://linuxdevices.com/news/NS3664493962.html

Ancak ben bu Linux tabanlı smartphone'lardan şikayetçiyim kardeşim.... İçinde shell olmayan, python olmayan, apache çalışmayan telefonu ne yapayım ben? Konuşayım mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenli veya kolay: Birini seçmek zorunda mıyız? (veya: WhatsApp gerçekten güvenli mi?)

tongucyumruk

Geçtiğimiz hafta ortalık The Guardian'ın yayınladığı WhatsApp'taki güvenlik açığı mesajlarınızın dinlenmesini mümkün kılıyor haberi ile çalkalandı. WhatsApp'ın da kullandığı Signal protokolünü geliştiren Open Whisper Systems'tan cevap gelmekte gecikmedi: WhatsApp'ta bir arka kapı yoktur. Peki ne oldu? Gündemi takip edemeyenler için bir TL;DR sunmakta fayda olacağını...

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.

Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

FZ

Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)