CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

0
desenturk
"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."
İlgili sayfaya gidip bilgisayarın donanım bilgilerine bakınca geçen hafta FM'de haber olan Asus'un Eee PC'den daha gelişmiş olduğu görülebilir. 30GB sabit diskin olması benim gibi bilgisayarında milyon tane kullanma kılavuzu, tanıtım belgesi vs taşıyan giri için ideal. İşletim sistemi olarak Ubuntu (daha doğrusu Debian GNU/Linux) tabanlı gOS kullanmakta, ancak ben sahip olsam herhangi bir bilgisayarda yapacağım gibi Debian ile çalıştırırım :)

Bağlantılar:
http://www.everex.com/
http://thinkgos.com/
Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
FZ
Ben hala ASUS Eee PC diyorum. ;-)
0
realist
Tasarımını çok beğendim. Fakat benim en önemli sorunum iş gereği dizüstü makinemi çalışırken hareket ettirmek zorunda olmam ve sabit diskin ömrünü kısaltmam. Katı disk şart.
0
Betelgeuse
Ben de SSD diski tercih ederim. bu düzeyde taşınabilir yani her an yanımda taşımak isteyeceğim bir cihazda taşırken bozulabilecek bir diske ihtiyacım yok. 4 GB benim normal çalışmalarım için fazlasıyla yeterli, yetmediği durumlarda ise 8GB'lık SD kartlar ve usb flash diskler fazlasıyla iş görür.

Ama Asus eee PC'ye rakip ürün çıkması iyi bir şey. Bu tür ürünler yaygınlaşırsa fiyatları daha da düşer, daha erişilir olurlar.
Şu anda bu iki ürün de Türkiye'de yok. Asus eee Ocak ayının sonunda gelecek denmişti, az önce Asus ithal eden Boğaziçi firmasına telefon ettim, onlar Şubat ayı sonuna kaldı dediler, yani bu ürünlerin ne zaman geleceği bile kesin değil, sanırım bizden daha büyük pazar olan ABD ve Avrupa pazarı doyunca gelecek, ne de olsa biz 3. dünya ülkesiyiz ve pazar olarak oralara göre lafımız bile olmaz. Ya da bu ürünleri ithal edecek olanlar stoklarındaki ağır, hantal ve pahalı bilgisayarların tükenmesini bekliyorlar, ne de olsa gelişmiş ülkelerin stok eritme merkeziyiz, kalanlarla yetiniyoruz... Sabah sabah sinirlendim yine.
0
FZ
Bence de yani yanımda 16 GB'lik USB hafıza çubuğu taşırken Eee PC'nin depolama limiti pek sorun değil ;-)

Bu arada ben her şeye rağmen en geç Şubat-Mart civarı Türkiye'de de satılmasını bekliyorum. Gecikme olsa olsa Türkçeleştirilen sistemin kalite kontrol süreci ile alakalı olacaktır herhalde. Bu da bittikten sonra satmamaları için hiçbir sebep yok.
0
Sabutay
Bu gibi aletlerin taşınabirliği ve onun da getirdiği pil sorunun halletmeleri lazım. Ne yazık ki Everest gibi makinelerde 30gb'lik normal sabit diskler olduğu sürece bu trend de bir işe yaramaz. Bundan sonra bu gibi aletlere gitse gitse anca SSD'ler gider. Bu yüzden bende Asus EEE diyorum
0
auselen
SSD disklerin ömrü kaç yıl? Yeni yeni dosya sistemlerine mi alışmamız gerekecek?

Peki kazara bozduk, bu diskler/modüller ana kartın üzerine lehimlenmiş durumda mı, yoksa değiştirmesi kolay mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

20 yıl önce bugün: Çernobil!

larweda

26 Nisan 1986 saat 01:23`te, Çernobil Nükleer Santralinin 4 numaralı reaktörü infilak etti. Ortaya çıkan radyasyon miktarı, Hiroşima ve Nagasaki'de patlatılan atom bombalarından yaklaşık 100 kat daha fazla idi.
www.chernobyl.info sitesi, felaketin sonuçlarından, etkilenen insanlar için yapılan yardım eylemlerinin ve projelerinin detaylarını sunuyor. İlginç projelerden biri, felaketten 7 ay sonra kalan 200 ton radyoaktif yakıtı ve reaktör çekirdeğini korumak için yapılan (ve 20-30 yıl ömür biçilen) koruma kalkanının yerine, 100 yıl ömür biçilen ve yaklaşık 1 milyar dolara malolacak yeni koruma kalkanının inşası.

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.