Cat Logic, Türkiye'yi ar-ge üssü seçti

0
ekrems
Avupa'da BT (Bilgi Teknolojileri) personeli bulmakta zorlanan, Hindistan'da ise istedikleri kaliteyi bulamayıp ve iletişim sorunu yaşayan yabancı yazılım devleri dümeni Türkiye'ye kırmaya başladı. Bu trendin en canlı örneği ise Türkiye'yi ar-ge üssü ilan eden Hollanda'nın bir numaralı yazılım devi Cat Logic. Firma Türkiye'de geliştirdiği yazılımları dünyaya pazarlayacak.
Şahsen haberi biraz abartılı bulduysam da ümit verici. Haberin devamı için bkz. http://www.referansgazetesi.com/

Görüşler

0
Tarık
Evet haberde bir medya abartısı var gibi duruyor ama hintli kardeşlerimizin kalitesizliğini doğruladığı için gayet inandırıcı :) Cat Logic. hoş gelmiş, iyi bir insan kaynakları çalışmasıyla gayet kaliteli çalışanlar edinebilir ülkemizden.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards" sonuçları açıklandı, kazananlar listesine http://sourceforge.net/awards/cca/ adresinden bakabilirsiniz.

xynth, ve f4l kendi kategorilerinde ilk üçe bile girememişler. :| olsun, finale kalmak da güzeldi diyerek önümüzdeki maçlara bakacağız ;) Destekleyen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

alper akçan "anhanguera"

Sun Microsystems PostgreSQL'i Takibe Aldı

gz

Slashdot sitesindeki habere göre Sun firması PostgreSQL ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. John Loiacono'nun (Sun, Ex. vice president) açıklamalarına dayandırılan haberde Sun'ın Oracle, IBM ve hatta Micro~1 ile olan lisans sözleşmelerin maliyetli olması dolayısıyla PostgreSQL'e daha farklı bir gözle bakıldığı bildirildi. İleri bir tarihte PostgreSQL'i sistemlerine entegre edeceklerini de sözlerine ekledi.

İngilizce tam metni http://developers.slashdot.org adresinden okuyabilirsiniz.

Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

butch

Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.

Mandrake & Mandrake

julyano

Fransız mahkemleri Linux dağıtıcısı Mandrake Soft ' u Mandrake isminin mülkiyet haklarından dolayı dava eden Amerikalı Hearst Holding ve King Features Sendikası lehine karar verdi.
Devamı: www.netkonomi.com
Kaynak: cnet news.com