Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

0
butch
Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...
Bu form İngilere'de yapılan 2001 nüfus sayımı formu ve 18 inci sayfasında seçilmesi muhtemel dinler listeleniyor. Jedi Knights ise 896 seçeneğiyle burada yer alıyor. Bu formdan yola çıkılarak yapılan habere yetkili organlar cevap vermiş ve bunun Jedi Knights'ın yeni bir din olduğunu göstermeyeceği sadece sayımına katılanların seçebileceği tahmin edilen bir seçenek olduğu söylenmiş(???).
Sonuç nereye bağlanır bilemiyorum, ama tüm dünyada süregelen Din kavgaları bu dinin de ortaya çıkmasıyla ilginç bir boyut kazanacak. Malum Jedi'ların yetekleri saymakla bitmez :)...

İlginç bir not: Haberle ilgili açıklamayı yapan yetkili bayanın adı Ms.Knight'mış.

Görüşler

0
esse
Güç seninle olsun

Bende bu konuyla ilgili haberleri okumuştum. 2002 sayımında yer alıcağını tahmin ediyorum. Ama resmi bir din olarak kabul edileceğini de sanmıyorum. Ayrıca cevap veren yetkili organ da çok ilginçmiş..
0
anonim
Ya herkes /. okuduğuna göre buraya aynı haberleri göndermenin anlamı ne? Bari haberde /.da okuduk falan deyin. Biz de ok hadi türkçe muhabbet edelim?
0
butch
Çoğumuzun temel problemlerinden biri ihtiyaç duyduğumuz bilgiyle ilgili kendi dilimizde döküman bulamamamız. Kimimiz senin gibi şanslı,yabancı kaynakları takip edebiliyor, kimimiz İngilizce bilmediği için bunu yapamıyor.

Fazlamesai'nin önemi işte burada ortaya çıkıyor. Türkçe kaynak yaratabilmek, ve bunu doğru bilgilerle yapmak. Eğer bu seni rahatsız ediyorsa zaten ve bu yorumu okuduktan sonra da kafanda birşeyler değişmediyse daha fazla yapabileceğim birşey yok.
0
anonim
Değişti butch teşekkürler. Yalnızca bu haber biraz eskidi bu yüzden reaksiyon verdim sanırım. Sonuçta ben de FM'nin herkes için faydalı bir site olmasını istiyorum ve bunun için bu yorumları yazıyorum.
0
butch
Haber de yaz...
0
SHiBuMi
Arkadaşlar bu garip mantıkları ne kadar düşünüp üretebildiğiniz konusunda ciddi bir merak içersindeyim. Bir olay başka bir yerde haber olarak geçtiğinde başka kimse üzerinde konuşamaz mı? FMnin illa kendine ait bir haber ajansı olmalı da onlar bizim için 24 saat haber mi aramalı? Yollayalım o zaman Sundance'i Afganistana, İrfan hesabı takılsın.

Ayrıca yukardaki mesajı iki kez daha okursan, Slashdottan alınmış olduğunu da anlayabilirsin.
0
anonim
FM haber ajansı :^) Yukardaki mesajı yazan kişi olarak anlatmak istediğim, FM hoş bir site fakat /. dan sonra girdiğim bir site. Buraya geliyorum çünkü farklı haberler var ve türkçe. Garip mantığımı anlatabildim umarım. Ayrıca aslında haberin açıklayıcıydı aslında. Ama /. gibi bir yerden alıntı bir haberde biraz temkinli olmalısın bence. Yani, evet biliyorum bunu okudunuz ama tavrıyla yazılsa iyi olurdu IMHO. Ya bu haber gazetede bile çıktı 2 gün önce. Neyse bitireyim artık..
0
anonim
Haber butch'a ait shibum'ye değil. Yukarıda hitab edilen kişi butch oluyor haliyle..
0
Max
Evet Sundance bence de Afganistana gitsin
0
lalapoo
Az önce okudum haberi,$imdi Jedi Knights hakkInda ara$tIrIorum bi taraftan,merak uyandIrdI ben de bu haber.Gazetede de okuyamamI$Im.


Te$ekkürler FM... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler: