Biz zenginiz ya...

0
sundance
Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...

İlgili Yazılar

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.

Mini Linux Makinalar

sundance

Linux`la Turkiye çapında iş mi yapmak istiyorsunuz ? Minimum müdahale ile çalışan verimli, aynı zamanda da estetik Linux istemciler mi arıyorsunuz ? Daha fazla aramayın...

Linuxdevices.com sizin için oldukça iyi bir liste hazırlamış durumda. Her türlü isteğe, ihtiyaca göre mini mini linux makinalar, seçin beğenin alın :)

GNOME 2.6 beta1

roktas

GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.