GNOME 2.6 beta1

0
roktas
GNU/Linux masaüstü cephesinde gelişmeler devam ediyor. Kısa bir süre önce yapılan KDE 3.2 duyurusundan sonra şimdi de GNOME 2.6 beta1 duyuruldu. Bu yeni sürümde benim bilgim dahilindeki en göze çarpıcı yenilik GtkFileChooser widget değişiklikleri. (2.6`yı kuran arkadaşların görsel deneyimlerini bekliyorum.)
Etrafta bulabildiğim ekran görüntüleri şunlar:

http://kenneth.phileon.nl/images/Novell-Desktop.png
http://kenneth.phileon.nl/images/Novell-Desktop-2.png
http://kenneth.phileon.nl/images/Novell-Desktop-2.png
http://kenneth.phileon.nl/images/GDesktopCrystal.png
http://www.gnome.org/~kenneth/2.6-Screenshot-1.png

Arapça ekran görüntülerini de listelemezsem rahat etmem :-)

http://www.silverpen.de/jubaba.png
http://www.silverpen.de/uruba.png
http://www.silverpen.de/musalsil.png
http://www.silverpen.de/supaaa.png
http://www.silverpen.de/arabic.png
http://www.silverpen.de/arriba.png

İlgili Yazılar

Linux´a DirectX 8.1 Geliyor

polat

Özellikle Linux fanatikleri için iyi bir haber.Kanada tabanlı Transgaming Technologies isimli bir firma Linux'da DirectX oyunlarının çalışabilmesini sağlaycak WineX API projelerini duyurdu.Bu program sayesinde Linux kullanıcıları neredeyse her Windows oyununu sistemlerinde görebilme şansına erişecekler. /Kaynak:www.inethaber.com

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Linux Eğitimi - Kayıt için son 4 gün

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Linux eğitimi için kayıtlar başladı ve cuma gününe kadar sürecek. Gerek içerik, gerekse eğitim yöntemleri açısından başka bir örneği olmayan bu eğitim, ücretler açısından da benzersiz. Zaman kaybetmeden yerinizi ayırtın, camiada siz de yerinizi alın.

Ayrıntılı bilgi: http://open.bilgi.edu.tr

Not: Kayıta PCworld dergisiyle gelenlere %25 indirim yapılacaktır.

Linux El Kitapçığı

sundance

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce kendi tecrübelerimden, Internette dolaşırken bulduğum püf noktalardan ve diğer linux adminlerinin tavsiyelerinden yararlanarak hazırladığım Linux kitapçığını GPL2 lisansı altında yaymaya karar verdim.

Sizlerin de katkısı ile dökümanı önce DocBook formatına çevirip, daha sonra genişletmeyi düşünmekteyim. Amacım, sevgili arkadaşım Docelic'in hazırladığı Hands-on Guide To Debian yeterliliğinde bir döküman oluşturmak.

Linux El Kitapçığı (Pdf)
Linux El Kitapçığı (Doc)
Linux El Kitapçığı (HTML)
Kaptanın seyir defterine ek: Yıldız tarihi 32745-4: Nilgün Belma Bugünere HTML sürüm için teşekkür edilecek.