Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

0
wetware
EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf

Görüşler

0
sadettinpolat2
rapordaki ana fikre aynen katiliyorum.
1 mayis 1886 yilinda iscilerin elde ettikleri haklari teknolojinin onde gidenleri malesef elde edememislerdir. bilisim sektorunde calisanlar icin 200 yil once kazanilan haklar bugun yok. tek sebebi de yeterince orgutlenememek. zaten piyasada ki mevcut isimizi korumak icin is haricinde yeni teknolojileri takip etmekle zaman harciyoruz ustune bir de orgutlenme mesaisi eklemek kimsenin isine gelmiyor sanirim.
0
acemi_
Bilişim çalışanlarının %27'si proje yöneticisi imiş :)
0
wetware
Eğer, "proje" nedir diye bir soru sorulsa bu oran %27'nin altına inerdi. Proje yönetim metodlarının bilgisine girilse oran daha da az olurdu. Kendine "Project Manager" diyen, ama yaptığı işe bakınca kendisine daha çok "Project Unmanager" denebilecek insan sayısı da fazladır, özellikle kamuda...

Ancak burada şöyle bir durum da söz konusu gibi: Sadece html'den oluşan bir web sitesinin hazırlanması da projedir, kurumsal bir java uygulaması da.

Özellikle birkaç kişinin çalıştığı, çevik süreçlerin uygulandığı, firmalarda projedeki görevler kesin çizgilerle ayrılamaz.

Dolayısıyla, elimizde sektöre dair net/açık seçik standartların olmadığı durumlarda ne projeyi, ne proje yönetimini ve ne de kimlerin proje yöneticisi olabileceğini tarifleyebiliriz.

Bu sorudan elimizde kalan, "kodlama"nın sektörde hala yoğun bir istihdam alanı olduğudur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz:

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

Dizüstü bilgisayarlar cinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir mi?

mos

Araştırmalara göre, dizüstü bilgisayar kullanımı uzun vadede erkeklerin çocuk sahibi olabilme şansını tehlikeye atabiliyormuş.

Haberde ; önümüzdeki sene dünya çapında dizüstü bilgisayar kullanımının 150milyonu bulacağı, gelişen teknoloji neticesinde fiyat ve boyutların küçülmesinin de bir sonucu olarak genç nüfus arasında dizüstü bilgisayar kullanım oranının artacağı kaydediliyor.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.