AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

0
honal
Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.
Başvuru kitabı şeklinde tasarlanan kitap, size hem TCP/IP hakkında derin bilgiler sunmakta, hem de güvenlik konusuna akademik bir bakış getirmektedir. TCP/IP ağlara yapılan saldırıları detaylı olarak inceleyen kitap, saldırının nasıl yapıldığı ve saldırı anında ağ üzerinden ne tür paketlerin geçtiğini detaylı olarak göstermektedir.

Bu kitap ağ yöneticileri, "Bilgisayar Ağları" dersi alan üniversite öğrencileri ve dersi veren hocalar için ve tüm güvenlik meraklıları için başvuru kaynağıdır.

Kitabın resmi sitesi: http://www.acikakademi.com/catalog/tcpip
Yeni kitaplarla buluşmak üzere,
Saygılarımızla.
Açık Akademi Yayınevi

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası Yaz 2003 Sayısı Çıktı!

FZ

Dolu dolu 112 sayfa olarak çıkan son sayı tüm matematik ve bilgisayar bilimi meraklılarının ilgisini çekecek türden.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Nesin, derginin bu son sayısının tanıtımı için şunları yazıyor:

Matematik Dünyası dergisinin 2003 Yaz sayısı çıktı. Matematik dolu 112 sayfa... İçeriğini aşağıda bulacaksınız. Biçimiyle, biçemiyle, diliyle, içeriğiyle, derinliğiyle, her şeyiyle çok heyecanlı bir dergi oldu. Fiyatı 4 milyon. Abonelik 15 milyon. Toplu abonelikler 10 milyon. Geçen sayı 5 bin sattı. Bu sayının satışının 7 bin olacağını umuyoruz. Matematik Dünyası öncelikle gençlere yöneliktir, ama matematiğin evrenselliği sayesinde profesyonel matematikçilerin de büyük keyifle okuduğu bir dergi oldu.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

malkocoglu

Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Yabancı Sözcüklerin Dilimize Aktarımı

realist

IRC'de, forumlarda ya da günlük konuşmalarımızda iş gereği, haddinden fazla yabancı sözcük kullanıyoruz. Kurallara uygunluğundan vazgeçtim, galat-ı meşhura razıyken aramızda bütünlük oluşturmayı dahi başaramadığımızı görüyorum.