IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

0
FZ
IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Görüşler

0
fizikhack
çok güzel bir calışma internetten indirdim içerik gercekten çok güzel
0
dursunkarakaya
Merak ediyorum.
Derginin gelecek sayısında IBM yönetimi sendikalaşan çalışanlar nasıl engellenir başlıklı bir yazıda yayınlayacakmı?

Yada yıllarca zam almadan her sene sosyal güvenlik haklarından birileri çalınmasına rağmen çalışanlar nasıl susturulur başlıklı diğer bir yazı.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1023871&AuthorID=60&Date=03.12.2008&b=Erken%20orgutlenme%20hayat%20kurtarir&a=Ece%20Temelkuran&ver=07

IBM'i başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.
0
dursunkarakaya
Dergide sendikalaştığı için işten atılan çalışanlarla ilgili makalede varmı?
0
umutdogan
Dergi az once elime ulasti. Kaliteli makaleler var gibi gorunuyor. Bu aksam inceleyecegim...
0
FZ
İyi okumalar. Dergiyle ilgili eleştirilerinizi paylaşırsanız seviniriz.
0
integra_tzr
Dergi bizim elimizie ne zaman geçecek ?

2. sayıyı da alamadım

lütfen biri beni bu konuda beni aydınatabilirmi

dergiyi nezaman elime gecer?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Port Tarayıcıların Tehlikeleri, Yöntemleri, Karşı Savunma Stratejileri

FZ

Bilindiği gibi internet üzerindeki cihazların birbirleriyle konuşmasını sağlayan protokol ailesi TCP/IP'dir. Bu protokol grubunu düşündüğünüzde, asla herkese açık bir ağ üzerinden gizli bilgiyi gönderilmek amacıyla tasarlanmadığını görülür. Tasarlandığı dönemde, her zaman iletişimin özel ve güvenli hatlar üzerinde olacağı düşünüldüğünden bu yönden her hangi bir geliştirme düşünülmemiştir.

Serbülent ``Nightwalker´´ Ünsal´ın bu çalışmasında, bu gerçeği en ustaca kullanan araçlardan biri, port tarayıcılar incelenmiştir. Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki; konun çok geniş bir kapsamı olması sebebiyle makalede büyük ağların ve ana bilgisayarların değil, genel olarak son kullanıcıların ve kişisel sistemler ile küçük ağların bu tehdit karşısındaki durumları incelenmiştir.

Özgür Yazılımla ilgili bir Özgür Kitap :)

dfisek

M. Ali Vardar, yazdığı üçüncü programlama kitabı "Açık Kodlu Yazılım Geliştirme Araçları"nı yayınevlerine vermek yerine, özgür yazılım meraklılarına özgürce kullanabilecekleri bir elektronik kitap olarak PDF formatında sunmakta ve "eğer kitabı beğendiyseniz bizi destekleyin" diyerek Linux Kullanıcıları Derneği hesabına bağışta bulunmaya davet etmektedir.

Aşık Olacağınız Paylaşım Şekli: shfs

pismikrop

shfs için böyle bir başlık koydum çünkü ben aşık oldum. Artık elimdeki tüm sunucuları güvenli bir şekilde klasörlerimin içine bağlayıp eş-zamanlı iş yapabilirim. Ve iptables'ta tek izinli port ile.

Uzaktaki sunucuda ortak çalışma için öncelikle nfs'i denedik. NFS yerel ağda bir harikaydı. Ama uzaktan erişimi oldukça yavaş ve güvensizdi. Daha güvenli bir paylaşım için shfs biçilmiş bir kaftan. portmap, rpc gibi ek hizmetler gerektirmeyen harika bir paylaşım ortamı.

shfs için sunucu tarafındaki malzemelerimizi sayıyorum: bir adet ssh sunucusu :) istemci tarafındaki malzemelerimiz ise güncel çekirdek sürümünüze ait kernel başlıkları, shfs utils, shfs-source, gcc, module-assistant

Şimdi Debian GNU/Linux ile (ki ben Ubuntu kullanıyorum :) kuruluma sıra geldi...

Belgeler.org 1.3.2 ve GNU/Linux man Sayfaları

yalcink01

Ülkemizdeki, GNU/Linux ve Özgür Yazılım belgelendirme ve yerelleştirme projelerinden en iyilerinden birisi olan belgeler.org projesi yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Site yeniden güncellendi ve 44 adet yeni man sayfası çevirisi eklendi. Daha önce FM ana sitede duyurduğumuz Bootdisk HOWTO çevirisi ve LinuX Sistem Yöneticisi Kılavuzu´nun güncellenmiş hali (sürüm 0.8) de siteye eklendi. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kılavuz çevirilerinden ziyade, man sayfalarının durumudur.

GPG: Dosya ve e-posta şifreleme

FZ

Gün geçmiyor ki FM takipçilerinden biri "yahu bu adamlar bana bunca bilgi, içerik sundular, e ben de artık boş durmayayım, benim de çorbada tuzum, bir katkım bulunsun, sadece tüketici olmanın utancı içinde yaşamayayım" demesin! Değerli üyelerimizden Ekrem Erdem´in dilimize kazandırdığı ve Brian Hatch tarafından yazılmış GnuPG (PGP) ile dosya ve email şifreleme makalesi huzurlarınızda.

Not: Övgülerinizi bize, şiyaketlerinizi yazara iletin :-P