Projelerde Hata Takip Düzeni - ITracker

0
malkocoglu
Yazılım projelerinin test safhasında ortaya çıkan hataları, bir iş akışı altında kontrol etmek programcılara ve idarecilere rahatlık sağlıyor. Şu anda içinde bulunduğumuz projemiz için ITracker adlı J2EE bazlı serbest yazılımı seçtik (projemiz tarafından Türkçeleştirilmiştir). Hata takip için gereken düzeni, ITracker üzerinde anlattığımız bu yazının yararlı olacağını umarız.

Projelerde Hata Takip Düzeni

ITracker

Görüşler

0
FZ
Ciddi bir yazılım geliştirme ortamında hata takip yazılımı olmadan iş yapmak düşünülemez.

Biz de (eMBA yazılım geliştirme ekibi olarak, http://www.bilgiemba.com/tr/ ) uzunca bir süredir Mantis Bugtracker kullanıyoruz ( http://mantisbt.sourceforge.net/ ). Apache, PHP ve MySQL ortamında çalışan bu hata takip sistemi (ki Oktay arkadaşımız sağolsun, aylar önce bize bunu o tavsiye etmişti FM Forum ortamında) hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamında gayet kolay kuruluyor ve çalışıyor, değişiklik yapmak da zor değil, öyle yeniden derleme derdi falan da yok :)

4 kişilik programlama ekibi ve 25 kadar eMBA hocası, asistanı, koordinatörü, vs. bu sistem üzerinden hataları ve taleplerini bildiriyorlar ve ITracker yazısında olduğu gibi hatalar bildirilir bildirilmez yazılım ekibi e-posta ile uyarılıyor, geribesleme, vs. yapılıyor, ardından problem gideriliyor, hatayı bildiren çözümü onayladıktan sonra da hata KAPALI duruma getirilip ana listeden çıkarılıyor. Sonra gerekirse detaylı raporlar alınabiliyor falan. Hatta ben SVG ile uğraşırken bir ara heves yapıp o sisteme bir de küçük bir grafik çıktı modülü yazayım demiştim, bir iki denemem oldu, PHP ile veritabanından verileri çekip sonuçları XML tabanlı SVG dili ile tarayıcıya gönderince SVG plug-in devreye giriyor ve aylık hata sayısının günlere göre dağılımı çubuk grafik olarak çıkıyor falan :) (Oktay´a not: Bence bunu Mantis´e ekleseler süper bir özellik olur, gerçi şu anda SVG desteğini doğru dürüst veren bir tek Adobe SVG plug-in var ve o da bir tek Windows ortamında doğru dürüst çalışıyor o ayrı; Nuh-i nebiden kalma sürümü var bir tane Red Hat için. Açıkçası hala SVG gibi güzel ve XML tabanlı bir Internet tarayıcı grafik gösterme diline %100 destek vermeyen Mozilla ekibini kınıyorum.)

Bu sistemin işleri bir hayli kolaylaştırdığını ve zaptü rapt altına aldığını söylemem abartılı olmaz.
0
tongucyumruk
Konuyla biraz alakasız olacak ancak Mozilla SVG desteği veriyor, ancak öntanımlı olarak derleme aşamasında bu destek kapalı. SVG desteği ile derlenmiş Mozilla sürümlerini http://www.mozilla.org/projects/svg/ adresinden indirebilirsin.
0
FZ
Sisteme gömülü SVG desteği tam değil. SVG standardının sadece bir altkümesini destekliyorlar. SVG bünyesindeki SMIL animasyon desteği de yok. Çoktan 1.0 sürümü çıkmış ve ileriki sürümlerinin taslakları geliştirilmiş olan SVG standardını ``promote´´ etmiyorlar. Programatik amaçlar, algoritmik grafik üretimi vs, yani illüstrasyon ve artistik efektler (işin bu bu kısmı beni değil uç noktada gösterişli tasarım yapan web sanatçılarını ilgilendirir) haricinde hemen her iş için mükemmel çözüm olduğunu düşündüğüm SVG´ye çok daha sağlam destek vermelerini beklerdim. Pek çok kişi hala bundan haberdar değil oysa ki Mozilla gibi açık kaynak kodlu internet tarayıcı dünyasının kralı olan bir yazılım bu desteği standart olarak verse bir anda bunun yaygınlaşması artar.
0
malkocoglu
Bu program ismi icin tesekkurler; Mantis icin de yaziya baglanti ekleyecegim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

SMTP Sunucuların Çoklu E-posta Dağıtım Yöntemleri

honal

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) tek seferde bir mesajı birden çok kullanıcıya iletme yetisine sahiptir, hatırlayacak olursak bir mesajın iletiminde RCPT komutunu kullanıyorduk, burada da MTA'nın yaptığı birden fazla RCPT komutu kullanarak bir mesajı birden çok alıcıya yollamaktır. Tabii bunun gerçekleşmesi için e-posta yollanan kullanıcıların aynı sunucu üzerinde olması gerekir.

Yazının devamına http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/multi_rcpt.htm adresinden erişebilirsiniz

Python 101: Eğlenceli bir programlama diline genel bir bakış

FZ

FM üyelerinden tongucyumruk'un yazdığı Eğlenceli bir programlama dili: Python başlıklı belgeyi FM camiası ile paylaşıyoruz.

Hazır 2.4 sürümü çıkmış iken meraklısı için iyi bir başlangıç olur diye düşündük.

Not:Bu belge LATEX belge hazırlama sistemi ile hazırlanmıştır. LaTeX ile üretilen PDF ve sıkıştırılmış PostScript belgelerini de kağıda kaliteli çıktı almak için kullanabilirsiniz.

HTML, JavaScript ve PHP ile E-Posta Takibi

FZ

Düşünün ki eski bir dostunuza ya da eski sevgilinize e-posta atıyorsunuz ama onun bu iletiyi okuyup okumadığından emin olamıyorsunuz! :)

Ne yapacaksınız? Oturup merak içinde bekleyecek misiniz? Tabii ki hayır! ;)

Peki ne yapmalı?

Önce derdimize çare olacak bir sistem taslağı çizmeli tabii ki...

Değerli FM üyelerinden Gökhan "Crematorium" Olgun´un "gönderdiğiniz e-postanın okunup okunmadığını kolayca takip etme" amaçlı makalesinin devamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Hızlı ve Kirli Bir mod_chroot Kılavuzu

anonim

Apache ile çalışıyorsanız güvenlik işlemlerinin en başında yer alan şartlardan biri Apache'yi kafes içinde çalıştırmaktır.

Ancak klasik kafesleme yaklaşımları bazen insanın sabrını zorlayacak derecede karmaşık ve problemli olabiliyor ( Kişisel görüş kimseyi bağlamaz :) ) .

Ben kendi çözümümü mod_chroot ile hızlı ve kolay biçimde tamamlarken ortaya bu belge çıktı. Her ne kadar sürç-i lisan ettikse affola...