2006 SourceForge.net Community Choice Awards

0
anhanguera
"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.
Güzel haber ise iki projeninde ön elemeyi geçmiş ve asıl oylamaya hak kazanmış olması.

xynth hakkında daha detaylı bilgi için;
http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth
http://sf.net/projects/xynth

F4L hakkında daha detaylı bilgi için;
http://f4l.sf.net/
http://sf.net/projects/f4l

Eğer projeleri değerli görüyorsanız oy vermek için;
http://sourceforge.net/awards/cca/
Desktop -> xynth -> vote
Multimedia -> f4l -> vote

Desktek ve ilgi için teşekkürler.

not:oylama 23 martta sona eriyor.

Alper Akcan.

İlgili Yazılar

Bilimin Sanata Yansıması

sefalet

Fazlamesai yapanlar arasında çeşitli yöntemler ile yapılmış grafik tasarımlardan hoşlananlar olduğunu tahmin ediyorum.

Princeton Üniversitesi'nin 2005 "Bilimin Sanatı" (art of science) yarışması sonuçları açıklandı, bu adresten sonuçlara bakabilirsiniz;

http://www.princeton.edu/~artofsci/gallery/

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.

Fazlamesai Tayfası Kızılay´dan Bildiriyor...

parsifal

Fazlamesai.net ekibi sabah 07:00 itibariyle Ankara'ya ayak basmıştır. Gezip dolaştıktan sonra Kızılay'da bir çay bahçesine çöreklenip teknolojinin nimetlerini kullanmaya başladık.
İlk denememizi Palm Vx ile yaptık. Alınan sonuçlara göre fazlamesai.net Palm'da da gayet güzel gözüküyor. Şu an ise Nokia 6210 ve HP omnibook ile bu haberi sizlere ulaştırıyoruz.

Bilmiyenler için tekrar hatırlatalım. Bu akşam 18:30´da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D Blok´da fazlamesai.net semineri var. Ayrıntılı bilgi: Linux.org.tr

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

Mutlu Yıllar

butch