ssa

ssa


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Orjinal Manga DVD'ler, Hemde Mantıklı Fiyata! ( 6)

Ghost in The Shell'li almak gibi büyük bir hata yaptım. 20 YTL. Kutu ve DVD içeriği çok çok çok kalitesiz. Belki bazılarına saçma gelecek ama korsan dvdlerin kutuları ve kapakları bundan daha iyi. Bir ürün "ucuz" satacaz diye bir firmanın kaliteyi bu kadar düşürmesi müşteriyi kaçırır bence. Şahsen ben bir daha almıyacağım.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl oluyor da oluyor? ( 22)

Koç ve Sabancı gibi büyük firmalar BİLE risk almayı göze alamıyorlar. Bence sabancının bluetooth aksesuar yapması gidip toyatı nın teknolojisini satın alıp Türkiye ye getirmesinden daha önemli. Bide bir konu daha var. Şimdi aklıma geldi ana yazıda arkadaş Hindistandaki firmada çalışanların kalifiye elemanlar olmadığını,onlara eğitim verdiğini yazmış. Benim merak ettiğim Türkiye de firmalar üniversitelerle iş birliği yapıp öğrencileri veya yeni mezunları alıp ister stajyer olarak ister düşük ücretle alıp eğitiyolar mı? Bilişim dergilerinden ve internetten takip ettiğim kadarıyla bir kaç yıl sonra Türkiye de büyük bir uzman açığı olacağı söyleniyor.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl oluyor da oluyor? ( 22)

Benim anlatmak istediğim şudur; Risk yönetimi diye birşey var değil mi? Var ama bizde buna gerek yok, çünkü firmalar hiçbir zaman risk almaz. Bakınız Koç ve Sabancıya;her zaman ufak adımlar la ilerlerler. Ya batarsın ya çıkarsın,sürünmekten daha iyidir heralde. BBC-World de izlidim; Hindistan da ufak bi firma ipod için bluetooth aksesuar üretiyor. Yaaptıkları şey satar mı? kaç tane satar? Kar ederler mi? Bunların hiçbiri olmasa bile çalışanlar tecrübe kazanmıyor mu? Bir sonraki projleri daha büyük olacak. Kısa vadededeki hedefin para kazanmak olursa bi halt yiyemezsin.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl oluyor da oluyor? ( 22)

Nedense Türkiye'de firmalar ileriye dönük yatırım yapmamakta diretiyorlar,aynı devletin yaptığı gibi. 1YTL bile zarar etmeye tahammül edemiyorlar. Bu zararın sonunda büyük bir kar olsa bile. İşe yeni eleman alırken bile riske girmemek için tanıdıklar vasıtası ile eleman alıyolar. Her sene %10 büyümeyi büyük bir başarı zannediyolar. Peki Hindistan bu zamana 1 senede mi geldi? Adamlar 10larca senedir bu günlere hazırlandılar. Biz bunu yapamaz mıyız? Yaparız ancak şu anki şirket ve kurumlar tarafından değil! Bir amaç için niçin bazı şeyleri feda edemez hale geldik. Biz böyle bir millet değildik eskiden. fazlamesai.net'te takılan, alanında ileri seviyede bilgiye sahip birçok insan olduğunu biliyorum. Peki bu kişiler 10larca yıl şu veya bu şirkette çalışıp, sonunda emekli olacakları yerde neden gidip kendi firmalarını kurmuyorlar? Nedeni açık: ya batarsak!!!!!! Bu işler bata çıka yürümüyor mu zaten? Devlet destek vermez, özel sektör hiç destek vermez, yeterli donanıma sahip kişiler girişimde bulunmaz, herkes yok işveren kötü yok çalışanlar işe yaramaz yok şöle yok böle... Herkes dert yanıyor. Ama hareket yok. Kusura bakmayın ama biz hep böyle şeyleri tartışıp duracaz. Çünkü hala insanlar bunun çözümünün kendilerinde yattığının farkında değiller.