Freecad

FreeCAD

5
MuharremTuran

Açık kaynak kodlu yazılımların, teknolojinin hızlı gelişmesine önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Farzedin ki inovatif bir proje üzerinde çalışıyorsunuz ve fikrinizi 3d yazıcılar ile elle tutulur hale getireceksiniz. İşte tam da bu aşamada bir CAD programına ihtiyaç duyacaksınız. Aklınıza birçok CAD yazılımı geliyor fakat hepsinin lisans ücreti ateş pahası. Alternarif çözüm her zaman olduğu gibi açık kaynak kodlu yazılımlarda. Size Python programlama dili ile geliştirilmiş FreeCAD programını öneriyorum. Windows, Linux ve Mac sürümleri var. Bir CAD programına ihtiyacınız varsa, FreeCAD'i denemenizi tavsiye ediyorum.

Web sitesi: https://www.freecadweb.org/

Muharrem Turan

Görüşler

1
MuharremTuran

Prototip Üretimi, Konsept Model – Hızlı Prototipleme, Az Adetli Üretim, Fonksiyonel Parça itiyacınız var ise; Türkiye'de bu işi en iyi yapan, +90 3B Dijital Fabrika'dan destek alabilir siniz. Yerleri Tübitak Teknoloji Serbest Bölgesinde, Web sitesi: https://www.arti90.com

1
erson

Python ile geliştirildi denilince insan baştan sona pythonla yazıldı gibi anlayabilir ama ne yazık ki öyle değil.

Kaynak kodu açık olduğu için şuradan kodlara göz atılabilir : https://github.com/FreeCAD/FreeCAD Kendisi hatrı sayılır seviyede bir c++ programıdır.

Modelleme için http://solvespace.com/index.pl de kullanılabilir. Kaynak kodu : https://github.com/solvespace/solvespace freecad'e nazaran çok daha küçük cross platform bir uygulama.(2.3 versiyonu Windows da 6mb lık bir binary dosyası.)

Son olarak tasarımını script yazarak yapmak isteyenler için : http://www.openscad.org/index.html

Görüş belirtmek için giriş yapın...