Zakkum

Görüşler

1
coze

"Amerika, Almanya, Çin, bir de Türkiye... Bugün dünyada yarı iletken üretebilen sadece 4 ülke ve 4 firma var. "

Kaynak ? Pek inandırıcı gelmedi. Japonya ? Kore ? Tayvan ? Bunların hepsi Çinde bastırmıyor çipleri. 4 firma olayına ise hiç girmiyorum.

1
coze

Asıl konuya gelirsek, yarı iletken üretmek (haber doğruysa) güzel bir gelişme, ama abartıldığı kadar değil. Önemli olan kendi dizaynını ve ekosistemini geliştirip bunu pazarlayabilmek. (ARM) Bunu başardığın zaman yarı iletken üretimi ile gelen çevre kirliliği problemlerini de aşmış oluyorsun.

Ayrıca Türkiye de daha önce de yarı iletken üretimi girişimleri olmuştu, bkz Aselsan

http://www.aselsan.com.tr/tr-tr/basin-odasi/haberler/Sayfalar/abMikroNano20141223.aspx

1
Zakkum

Ermaksan firması Aselsan'dan daha eski bir geçmişe sahip. Montaj sanayimizin dünyaya mal satan ender firmalarından. Özellikle CNC makineleri üretmekteler. Yarı iletken çip konusunda haklısınız, zannediyorum orada kastedilen belli özelliklere sahip bir yarı iletken diyot veya benzeri bir lazer teknoloji olabilir. Şuradaki pdf biraz bilgi içeriyor. Montaj sanayimizde bir çok firma zamanla kendi tasarımlarını yaptılar ve dünyaya pazarlıyorlar. Örneğin dünyada en çok verim veren ve ucuz maliyete sahip bazı tarım makinelerini biz üretiyoruz. Yabana atmamak lazım.

1
FZ

imec ve ASML'deki arkadaslara "Amerika, Almanya, Çin, bir de Türkiye... Bugün dünyada yarı iletken üretebilen sadece 4 ülke ve 4 firma var. " cumlesini soyledigimde ne diyeceklerini merak ediyorum :)

1
FZ
1
FZ

Hollanda'dan NXP'yi de not edelim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...