YouTube Videoları Artık Cepte

0
melitical
Verizon Wireless firmasıyla youtube arasında yapılan anlaşmaya göre artık Verizon Wireless kullanıcıları youtube videolarını cep telefonlarından izleyebilecekler.
Bu arada geçtiğimiz temmuz, ağustos, eylül aylarında ABD'de toplam 5.1 milyon kişinin (ABD'de cep telefonu kullanıcılarının yüzde 2.3 'ü) mobil televizyon ve vidyo servislerine kayıt olmak için başvuru yaptığı belirtildi: sfgate.com

İlgili Yazılar

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)