Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

0
sundance
Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Görüşler

0
Tarık
Acid2 nin yalnızca Safari de doğru olarak render edilmesi ne anlatır acaba?
bu arada diğer elemanların homer ve bush karakterleri takdire şayan :D
0
ecder
Eminim Acid2 yazım hatası... Acid3 olacak o... Zira Acid2'yi ilk geçen tarayıcılar Konqueror, Opera ve Safari olmuştu. Firefox daha 3. versiyonu ile destekliyor. Diğer "yarışmacı"nın adını anmıyorum bile :-p
0
fcn
403 Forbidden hatası veriyor.
0
Betelgeuse
/. etkisi gibi bu da bir tür FM etkisi mi oluyor acaba?
Sabah çalışıyordu link, şimdi bozulmuş.
0
towsonu2003
Baslik nedense beni cok sasirtti... oysa sonucta geek kulturunun gidisati da, bizim ulkenin ne kadar dibe vurdugunu gosteriyor.

"bana mutlulugun resmini cizebilir misin Abidin"i "bana Homer'in resmini yapabilir misin"e ceviren kafanizi yesinler sizin
0
sundance
Geri kafalılığın da, sapla samanı karıştırmanın da gereği yok.

Çok bilinen topluma malolmuş ünlü sözlere gönderme yapan ifadeler, basında çok kullanılan bir yöntemdir.

Burada da bu gönderme yapılırken ne Nazım Hikmet'e ne de Abidin Dino'ya bir terbiyesizlik yapılmamıştır.

Edebiyatımıza karşı gösterdiğiniz bu gereksiz ve aşırı hassasiyeti, Türkçe yazarken, Türkçe harfler kullanarak destekleseniz bence çok iyi olur.

Bir de biz kafalarımızı düşünmek için kullanıyoruz, size de öyle yapmanızı tavsiye ederim, illa yiyecekseniz kelle-paça çok daha güzel bir alternatif olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden yemek siparişimi internetten vereyim???

parsifal

Çoğumuzun başına gelmiştir... Genelde pizza siparişi için telefon edersiniz. Fakat adresiniz sipariş verdiğiniz yere uzaktır veya sipariş süresi içinde gelmez, falan filan...

Buyrun size Yemek Sepeti

Yaşadığım örneği anlatayım gerisini siz anlayın. Beşiktaş'ta SUBWAY yok. Verdim malum siteden siparişi, aradılar onayladım. 45 dakika içinde dükkandaki ile aynı fiyata kapımdaydı. Dedikleri gibi: "Tüm siparişleriniz telefonda vereceğinizden çok daha doğru gelsin. (Artık "LAHana dolma istedim LAHmacun geldi." devri kapandı.)"

"Eğer müşteriniz köşebaşından alabildiği bir ürünü; sizden, 3 gün sonra ve gönderim masrafını da ödeyerek alıyorsa, sizin iş modeliniz hiçbir şeyi geliştirmiyor demektir."
Tod Francis, Trinity Ventures

MailandNews.com da gitti !!

eki

Arada sırada çökse de üç yıldır free pop3 e-mail ihtiyacımızı paşa paşa karşılayan www.mailandnews.com, 28 şubatta yayınına (dolayısıyla yayınımıza ) son veriyor. Bu hızla giderse 2002 sonuna kadar free hiçbirşey kalmayacak galiba nette..
Asıl ilginç olanı da mailandnews.com'un olayı haber veriş biçimi. Sanki bir kaç saatlik bir sistem bakımını haber veriyorlar .. :(

**** ....We at MailandNews.com are sorry to announce that we will be discontinuing this service on February 28, 2002 at 12:00pm EST. Until then, our servers will remain in operation, enabling you migrate to another mail service. ****

PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

saman

PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.