Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

0
anonim
Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

"Saturday Night Live" TV programının oldukça popüler olan "Lazy Sunday" bölümüne ait video Youtube'da yayınlandığında 5 milyon defa izlenmiş ve yayıncı kanal NBC Youtube'dan bu videonun kapatılmasını istemişti. Benzer şekilde Viacom adlı firma, kendi ürettiği içeriğin Google'a ait Youtube tarafından izinsiz şekilde yayınlanması sebebiyle zarara uğradığını belirterek Google'a 1 milyar $'lık tazminat davası açmıştı.

Bu gelişmelerden 1 yıl sonra, Youtube kötü amaçlı kullanımı durdurmak amacıyla kendi geliştirdiği "Video Tanımlama Aracı"'nı duyurdu. Bu araçla ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve ABD'de video içeriğinin denetimi ile ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını görmek isterseniz, ZDNet'te 12 Kasım tarihinde yapılacak canlı webcast'e kayıt olabilirsiniz. Bu yayınla ilgili daha fazla bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
hcg
Bu dünyanın her yerinde var olan bir problem sanırım. Benim de birçok arkadaşım takip ettikleri programları/dizileri kaçırdıkları zaman youtube'dan izliyor. Elbette reklamsız olarak. Dizileri kaydedip youtube'a koyma sektörü oluştu neredeyse. Bizim kanallar ve yapımcılar ya henüz uyanmadılar ya da işlerine geliyor dizinin internetten de seyredilmesi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gezegenler arası Internet!

sundance

Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Bir milyon dolarlık sayfa!

sundance

İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?