Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

0
darkhunter
"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)
Kısaca yapabildiklerine değinmek gerekirse: Mail hesabınızda arama yapmak, telefon bilgisi aramak (tabiki Kanada...), popüler tüm arama motorlarını komutlarınızla kısıtlayarak spesifik sonuçlar elde etmeye çalışmak...

Uzatmak gerekirse; örneğin whois, who, dd, RSS, müzik, torrent, proxy sorgularına özel komutlarla erişebilir, işlerinizi kolaylaştırabilir yada Macromedia'nın Flex dökümantasyonunu görebilirsiniz (Unique and Powerful başlığı altında sıralanan komutlara dikkat!).

Dökümantasyonu 240 sayfa olan bir komut sisteminden söz ediyorum, tabi ki çok daha fazlası var...

Eğer bu sistemi Firefox'unuza entegre etmek isterseniz, ziyaret etmeniz gereken yer burası.

Görüşler

0
Tarık
240 sayfalık kelime dağarcığı olan sayfa yönlendirme programı gibi. Anlam veremediği kelimeleri google.com dan soruyor. (:-:) Hiç bişey anlamadım. Hani bi zamanlar yeşil ekranlı php ile yapılmışı biraz daha gerçekçi gibiydi (en azından komut satırı benzetmesi bakımından)
0
belfagor
Bana oldukça saçma geldi. Kişilerin önceden eklediği kelimler girildiğinde ekleyen kişinin vermiş olduğu siteye gidiyor. komut satırı ile hiç alakası yok!!!! farz edinki ekleyen kişi fazlamesai komutu ( komut değilya neyse ) farklı bir siteye yönlendirdi. Bir bakıma Web Spam mantığı yürüterek bir çok kelime girişi ile kendi sitesinin hitini arttırmak istiyor. Sonuc??? REZALET BENCE.
0
DemensMagnet
Her ne kadar ilk iki yorum (veya ben bu satırları yazarken diğerleri) olumsuz yönde olsa da Yubnub benim oldukça hoşuma gitti.Bir linux kullanıcısı olarak tüm işlerimi terminal'den halletmeye çalışırım ve Yubnub'un linux kullanıcıları için kullanışlı bir araç olacağına inanıyorum.

Google'dan resim aramak için google'a girip image sekmesine tıklayıp arayacağım kelimeyi girmek yerine, Rubnub eklentisi ile

gim "kelime"

olarak aramayı yapmayı tercih ederim.

Bir de yeni komutlar eklenebilmesi sayesinde internet alışkanlıklarımı komutlara indirgeyip çoğu şeyi hızlıca yapabileceğimi düşünüyorum.

Açıkçası olumsuz yorumlarda bulunan arkadaşlar Yubnub'u bir daha sakin kafayla incelemeliler diye düşünüyorum.
0
tongucyumruk
Güzel bir site olduğuna şüphe yok. Fakat yeni birşey mi? Hayır değil... Bu özellik uzun zamandır Mozilla ailesinden tarayıcılarda mevcut. Adı da "Quick Search". Aynen Yubnub'da olduğu gibi adres satırıma wp Kelime yazıp o kelimeyi Wikipedia'da arayabiliyor, ya da es Zopik yazarak Ekşi Sözlük'te zopik başlığını açabiliyorum.

Yubnub'ın bu konuda en büyük farkının "sosyal" olması olduğunu düşünüyorum. Bu sosyal özellikten faydalanmak için de kalkıp bir Firefox eklentisi yüklemenize gerek yok. Basitçe yeni bir Bookmark yaratın. Adres kısmına "http://www.yubnub.org/parser/parse?command=%s" adresini girin. Keyword kısmına ise yn (veya canınızın istediği başka birşey) yazın. Son olarak bookmark'ınıza bir isim verin ve kaydedin.

Ya da http://www.yubnub.org adresine gidin. Komut yazma kutucuğuna sağ tıklayıp "Add Keyword Search" diyin. yn gibi basit bir keyword ve bir de isim verin. Kaydedin.

Şimdi Firefox'un adres satırına "yn gim Tux" yazın. Bakalım neler oluyor...
0
DemensMagnet
Güzel bir ipucu. Paylaşım için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

Soulblighter

Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.

Onbeş satırda P2P uygulaması

sundance

Ed Felten, p2p'nin önüne geçilmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmak için Python ile 15 (yazı ile onbeş) satırlık bir p2p uygulaması yazmış.

(Perl okunaklı değil, Python okunaklı diyenler özellikle okusun sınavda soracağız ne anladıklarını ;)

Yaratıcı beyinlerden yaratıcı çözümler.
İlgilenenler için 5K Javascript ile Wolfenstein ya da yine 5K'da Pron Sitesi

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...